Femeie, TE IUBESC

Suntem femei. Suntem brunete, pistruiate, ochi căprui și buze pline. Suntem mame, surori, nepoțele, bunicuțe. Suntem iubire, pasiune, înțelepciune, bunătate și sfințenie. Cum sunt femeile din Republica Moldova și ce le doresc bărbații vedeți în articolul de mai jos.

P.S. Mulțumim bărbaților pentru că existați.

 

 Vasile Macovei(Interpret)

De 8 martie vă urăm o primavara frumoasă, fericire si toată dragostea prinsă într-un frumos buchet de ghiocei. Femeilor, noi vă iubim și nu ne imaginam o lume fără voi, sunteți puterea care trezește zîmbetul pe buze in fiecare zi și ne dă puterea să luptăm pentru ceva mai bun.

 

Bogdan Dascăl (Jurnalist)

Dacă ar fi să culeg într-o dimineaţă toate picăturile de rouă din lumea-ntreagă ar forma exact prima lacrimă de fericire când îmi aduc aminte că nu am trecut atunci pe lângă oglinda în care îţi alintai părul Tu eşti persoana ce ţine lumânarea din capătul tunelului vieţii mele ! (Poate se mai regăseşte în cuvintele mele cineva din „obligaţii” de a săruta picioruşele născute de ELE)

 

Dumitru Munteanu (Blogger)

Viața, arta, chiar și energia se declină la feminin. Ideea, că și lupta și pâinea sunt tot femei. Ambițioase, dinamice, cu placerea muncii, emotive și eficace, fac ca interventia lor sa fie mai intuitivă, mai psihologică, benefică. Noi vă iubim!

 

Mircea Ciobanu  (scriitor, critic literar)

Urez tuturor femeilor să aibă parte – ZILNIC – de fericirea pe care o merită şi de atenţia din partea bărbaţilor pe care şi-o doresc… astfel încât ziua de 8 martie (O SĂRBĂTOARE PE CARE EU, UNUL, NU O RECUNOSC) să fie INUTILĂ.

 

Constantin Bîrcă (Blogger)

Scumpele noastre Femei, voi care da-ți lumii culoare, voi care faceți ca sufletul puternic al bărbaților să vibreze printr-o simplă atingere, voi care puteți topi cu privirea un munte de gheață, pentru că ne faceți din fiecare zi o sărbătoare, azi, de 8 martie, dorim să ne închinăm în fața voastră, oferindu-vă sincerele noastre considerații!

 

Iulian Țurcanu (Coregraf)

Cu mare mare plăcere aș vrea să felicit toate femeile noastre dragi care ne fac viața mai frumoasă.Vă iubim.

 

Dumitru Popa: (Președinetele Alianței Studenților USM)

Îmi doresc să văd partea feminină și la partea practică la un nivel foarte avansat.. Cu toții vorbim  și uităm să implimentăm cele spuse. De aceea dorința mea este ca voi să fiți în stare sa demonstrați inteligența, feminitatea, gratitudinea, eleganța cu care sunteți înzestrate, pentru a face această lume mai deosebită și pe noi bărbații irezistibili fără voi. Pentru familii trainice, fericite si împlinite. Succese si multe realizări grandioase in cursul  vieții. Felicitări

 

Balacci Veaceslav  (Jurist, blogger)

8 martie e doar una din zilele în care datorăm cuvinte de admiraţie părţii frumoase a omenirii. De fapt datorăm aceste cuvinte femeilor din viaţa noastră în fiecare zi, pentru că anume datorită lor suntem ceea ce suntem şi avem ceea ce avem! Ele ne oferă totul, începutul, prezentul şi viitorul. Felicitări vreau să aduc şi bărbaţilor, care sunt la fel de fericiţi ca mine, având alături cea mai frumoasă şi scumpă mamă, soţie, soră, fiică, cele mai bune prietene! La mulţi ani, dragele noastre, din numele tuturor bărbaţilor! Vă iubim!

 

Valeriu Munteanu (Deputat)  

Eu prețuiesc femeile in fiecare zi, nu doar de 8 martie, mai ales pe cele patru femei iubite din casa mea.

 

Vadim Pasnicenco (Rodul unei femei)

De-a lungul istoriei, bărbații acestei lumi au omagiat imperatori, cezari, generali, procurori, și niciodată nu au strigat „AVE” femeilor. Deși fiecare bărbat e fiul unei femei, doar câțiva dintre regi s-au încumetat să-și așeze mama la dreapta tronului propriu de domnie.

Adrian Păunescu, marele poet român, spunea în poezia sa că „femeile sunt niște ele ce-i slujesc pe ei”, intuind timpurile și atitudinea bărbatului contemporan.

Grigore Vieru, omologul basarabean al lui Păunescu, întreba florile dacă atunci când înfloresc își amintesc de mamele lor, elogiind imaginea mamei și ridicând-o la nivel de sens al vieții.

Meșterul Manole s-a despărțit de soție în numele operei, neînțelegând că zidurile unei clădiri oricum se vor surpa, în timp ce o dragoste adevărată trece din veșnicie în veșnicie.

Dar femeia nu a fost creată spre a fi jertfită de dragul operei/artei, nu spre a fi ignorată, nu ca să slujească și să tacă. Atunci când a creat-o, Dumnezeu a zis că femeia este „ajutorul potrivit” și asta mulți nu au înțeles-o.

AVE înseamnă „să trăiți veșnic” și asta vrem să vă strigăm astăzi – AVE FEMEIE. Iar pentru faptul că ne amintim de voi doar o dată în an, ne cerem iertare, de vină e frigul care ne îngheață sentimentele.

Dumnezeu să vă umple de dragoste pentru că nu poți dărui ceea ce nu ai. Nu, nu punem la îndoială resursele voastre de dragoste, dar recunoaștem că sunt prea mulți consumatori!

AVE FEMEIE!

 

Traian Vasilcău

(Blogger, scriitor,analist politic)

 

În astã lume, veșnic în schimbare,

Trecînd în limuzinã sau pe jos,

Îndrãgostitã fãrã de salvare,

E bine sã mai poți zîmbi frumos.

 

Cînd luna pare tristã și sfioasã,

Iar zorii întîrzie-a mai veni,

E bine sã nu uiți sã fii frumoasã

Și fericitã sã încerci a fi.

 

De veacuri norii parcã au flebitã

Și ceasul nopții s-a oprit în loc.

Sã mai iubești ca sã poți fi iubitã

Și sã insiști, cã ai drept la noroc.

 

Surîsul tãu pe boltã naște soare,

Deși e timpul mohorît și șters,

Sã știi mereu, în orice-mprejurare,

Sã dai acestei lumi un înțeles.

 

Tu ești aleasa prințului cel mare,

De lorzi rîvnitã-n fiecare an,

Dar unduind în grații de splendoare

Sã-nveți sã-l scoți din minți pe Don Juan.

 

C-a fost sã-ți fim contemporani, ce bine,

La geamul tãu în hohot plînge-un lord.

El e lulea îndrãgostit de tine

Și noi suntem cu dînsul de acord.

––––––––––––––

Și te rugăm să ne rămîi duioasă,

Magnifică, superbă, ca un vers,

În lumea-n care ești cea mai frumoasă

Și fără tine n-are nici un sens.

 

Cuvintele-s sãrace și puține,

Superlativele sunã pe dos,

Ne închinãm ca zeii din vechime

Și cã exiști îți mulțumim frumos.

 

Vitali Cipileaga (Blogger)

Puteți fi doamne, puteți fi gospodine, puteți fi unul dintre cei mai de succes oameni de afaceri. Dar nu uitați în primul rând că sunteți femei. Femei frumoase, cu caracter, cu dragoste și care merită să fie iubite. Alintate. Cuprinse. Nu doar de 8 martie sau de sărbători. Provocați bărbații, dar cu gust. Cuceriți lumea, dar în esență. Fiți așa cum sânteți, oferiți și asigurați continuitatea pe pământ. Fericire în priviri și zâmbiți mai des! Noi, bărbații, vă vom hrăni cu dragostea cu puterea noastră.

 

Doru Curoșu (Președintele CNTM (Consiliul Național al Tineretului din Moldova))

E uimitor câte emoții pozitive îți aduce începutul primăverii, precum dragostea pentru femeile din sufletul tău – mama, iubita, bunica. E uimitor să urmărești cum sentimentele bărbaților care iubesc, capătă mai multă viață. E fermecător să vezi cum fiecare rază de soare, fiecare fir de iarbă, fiecare floare felicită această ființă gingașă – Femeia!”

 

Alexandru Bordian (Jurnalist)

Mai multe femei în fruntea ţărilor, mai multă pace în lume. Tocmai de femei şi pace avem nevoie mereu.

 

Dima Jomir (Fondator Zugo)

Cu siguranță, femeile sunt cele mai importante ființe de pe Pământ. Ele ne fac pe noi, bărbații, să fim puternici, să fim slabi, să creștem, să ne maturizăm și contribuie enorm la starea de bine a omenirii. De ziua lor, eu vreau să le urez suficientă înțelepciune ca să conștientizeze acest lucru, suficient curaj ca să facă lumea un loc mai bun și cât mai multă iubire ca să poată duce pe umeri povara ce le-o oferă viața. Fiți fetițe, deveniți doamne și bucurați-vă să fiți mame!

 

Sergiu Sîrbu (Deputat)

Dragi doamne și domnițe, pentru mine, începînd cu acest an, Ziua Internațională a Femeii este triplu plină de farmec. Am alături cea mai grijulie mamă, cea mai iubitoare soție și cea mai veridică minune – o fiică adorabilă. Asta mă face, o dată în plus să mă închin în fața tuturor făpturilor cu chip gingaș de femeie. Știu că de cele mai multe ori, cuvintele sunt insuficiente pentru a descrie frumusețea, noblețea și bunătatea feminină. Sunteți demne de respect și apreciere în fiecare zi, dar astăzi îmi doresc în mod deosebit vă mulțumesc pentru că reușiți să aduceți în viața noastră cele mai înălțătoare emoții și sentimente.

 

Ruslan Zebra Show

Mami te iubesc pentru ca mă iubesti și atunci cînd toți mă urăsc….te iubesc femeie pentru că ce nu s-ar întimpla vreau să adorm în brațele tale…pup

 

Ruslan Graur  (Director GOA Territory)

Tuturor femeilor le doresc clipe fericite, emoții abundente și mult noroc, dar cel mai important ar fi totuși dragostea adevarată, sinceră din partea bărbaților.

 

Ion Harghel (Blogger)

În fiecare zi ar trebui să ne plecăm în fața mamelor noastre, în fața viitoarelor mame. Pentru că femeia, este izvorul vieții pe pămînt, ea dă sens veții, ne face fericiți și să ne simțim puternici! La mulți ani tuturor femeilor și un mesaj simplu pentru bărbați: Iubiți femeile!

 

Vadim Zgherea (Blogger) 

Fiecare bărbat întâlnește în viața sa mai mult femei. Prima lui prietenă, evident, este mama, care are grijă de toate. Mama, totodată, e probabil singura prietenă cea mai bună a bărbatului, care rămâne în postura asta pe tot parcursul vieții. Totuși, când în cap sună adolescența, noi bărbații, căutăm tot mai multe prietene mai puțin de suflet, cât de nevoi și griji. Ne descurcăm tot mai rău singuri, începem a fi dependenți de chiar și cea mai mică atenție a unei femei, iar până la urmă ajungem să avem iubite, ulterior soții. Orice rol nu ar avea femeile din viața noastră, pentru tot efortul pe care-l depun pentru a ne fi alături, a ne ajuta, mobiliza, susține și satisface, trebuie să le mulțumim profund. Personal, mamei vreau să îi spun încă o dată că o iubesc la nesfârșit și îi sunt recunoscător pentru că mi-a dat viață, m-a îndreptat mereu spre căile negreșite și a fost și este cea mai corectă femeie din viața mea. Iar tuturor fetelor pe care le-am cunoscut, am prietenit și prietenesc, dar și celor cu care m-am intersctat pe alte planuri, le zic să nu uite și de ele, căci respectul de sine contează, chiar dacă alături unele mai au și bărbați mofturoși. Așa suntem noi, bărbații! Noi, de fapt, vrem atenție multă! La mulți ani și vă iubesc, dragelor!

 

 Victor Gîrbu (Omul cu inima înghețată)

În lumea asta, majoritatea obișnuiesc să acorde diferitor zile – diferite ocazii: de a face ceva anume; de a pomeni ceva sau pe cineva; de a sărbători alături de cei dragi sau pur și simplu – a avea ocazia să se simtă bine. 8 martie – pentru o largă comunitate de oameni, e o ocazie de a le atrage o atenție sporită femeilor, de a le bucura cu o atitudine mai specială, mai deosebită. În ultimii ani / decenii, ceea ce înseamnă „femeie” în sensul obișnuit al cuvântului, iși schimbă radical noțiunea de bază. În trecut, femeia – practic un sclav al barbatului (în imperiul Roman aceștia din start având un statut diferit, „sui iuris” și „alieni iuris”), devine în zilele de astăzi practic la egal cu acesta, granița dintre ei – pe cale să dispară definitiv (odată și cu căsătoriile de același sex). Fiecare iși are dreptul să-și trăiască viața așa cum îi spune sufletul, cum crede el că e rațional și desigur cum e conform legilor scrise de comunitatea formată în jurul acestuia. Mie îmi place că femeia a devenit independentă. Imi place că are toată libertatea și recunoașterea necesară. Pornind de la această premisă – îmi place să văd atât de multe femei diferite, începând de la aspect, chip, coafură, stil vestimentar, comportament, maniere, fiecare din ele prind o înfățișare unică, deosebită în felul ei. Iar în ziua de 8 martie – ceea ce e deosebit, ceea ce e frumos și unic la ea, trebuie apreciat mai mult ca în celelalte zile, pentru simplul motiv, că dincolo de toate cele ce distinge o femeie de un bărbat, ziua aceasta este încă un motiv în plus ca toată lumea, chiar și femeile între ele – să-și readucă aminte de ce sunt ele atât de speciale și extraordinare ! Așa că, dragă femeie – zâmbește, pentru că zâmbetu-ți este cea mai prețioasă bijuterie. Cântă, pentru că vocea ta le poate alina pe toate. Dansează, pentru că suplețea ta poate fermeca chiar și cel mai agresiv războinic. Fă ceea ce-ți place, iubește, iar eu, voi îngenunchia – ca să-ți pot simți mângâierea, deoarece căldura mâinilor tale, poate topi orice inimă înghețată.

 

 Ronin Terente (Actor)

Anunț

Am căutat femeia ideală

Pînă am înțeles că

Eu sunt cel care o poate face așa

Pentru că idealul

Trebuie văzut prin ochii altcuiva

Altfel ce rost are?

 

Artur Botnaru (Fondator Wake Up Moldova)

Cînd zic cuvîntul femeie, în capul meu apar o mulțime de asocieri. Mă gîndesc la profunzime, credulitate, pace, viață, speranță, pasiune și ador descrierile mîinelor albe de mamă, și privirea lor adînca și iubitoare, senină ca adîncul unui ocean. Orice femeie într-un final e sortită să ajungă MAMĂ, prin acest cuvînt femeile își cîștigă nemurirea, pentru că cuvîntul MAMA, nu are vîrstă, Mamă ești la 20, 30, și 40 de ani, de aceea poate și sărbătoarea o regăsim pe 8 Martie, un 8 ce arată ca simbolul infinitului întors orizontal. În acest 8 orizontal regăsim și atașamentul nostru față de voi pentru că sînteți sursele noastre de inspirație, și tot în cinstea voastră sau scris cele mai frumoase opere de artă iar ca rezultat primim dragostea pe care o impărțim, ținînd lumea într-o strînsă conexiune spirituală și sentimentală. Într-un sfîrşit vreau să aduc cele mai sincere felicitări tuturor femeilor din Republica Moldova, felicitări ce nu au în spate o tentă electorală, un profit economic, vă felicit ca un bărbat, un fiu şi un viitor soţ. Mama te iubesc.

Doinița Lisnic

      Articole recomandate