Femeia care nu poate uita nimic

O actrita americana i-a uimit pe cercetatori cu capacitatea ei de a memora. Femeia isi aduce aminte in detaliu chiar si evenimente petrecute in urma cu zeci de ani.

Cazul unei vedete din SUA ii nauceste pur si simplu pe oamenii de stiinta. Marilu, care are acum 59 de ani, isi poate aminti in detaliu evenimente care au avut loc atunci cand avea numai 18 luni.

Femeia isi aduce aminte ce a purtat si ce a mancat in fiecare zi a saptamanii, chiar si cu 40 de ani in urma.

Cazul ei nu este unic, dar este foarte rar intalnit, spun neurologii. O memorie perfecta, cum este cea a actritei Marilu, ii face pe oamenii de stiinta sa fie mai prudenti cand vorbesc despre creierul uman si limitele acestuia.

Pentru Marilu Henner nu este insa nimic deosebit. Ea isi aminteste fiecare detaliu, ca si cand ar privi o anumita scena de pe un DVD. „Caut pur si simplu in minte imaginile respective si vad totul exact asa cum era atunci”, explica ea.

Hiperthimesia, sindromul pe care il are si Marilu, a fost identificat pentru prima data de savanti in anul 2006, deci este un concept foarte nou si putin cunoscut. In prezent, numai 20 de oameni sunt cunoscuti ca avand o asemenea memorie.

      Articole recomandate