Femei, parfum și dulceață de căpșuni

fata

Venind de acasă spre Centru, și femei mergînd pe Bulevard, am numărat 136 de femei. Pardon, 136 de femei frumoase. Unele chiar foarte frumoase. Cînd am ajuns în capătul celălalt de Bulevard, în minte le aveam pe vreo 7-8 doar. Pînă să revin înapoi, vizual îmi aminteam doar de 2. Și atunci m-am întrebat: cu ce o femeie îți rămîne în minte? Măcar și pe cel mai scurt timp.

Știi, nu am găsit răspunsul. De vină nu eram eu, ci parfumul lor. Și atunci, poate și asta e ceea ce leagă mintea de ochi și ochii de știți voi ce? Adică cînd zic parfum, zic mai multe. Că o femeie deșteaptă te doboară cu parfumul ei deștept, o femeie frumoasă cu parfum frumos iar o femeie puternică cu un parfum pe măsură. Puternic.

Iar dacă vine vorba de puterea unei femei, te gîndești la influență. Și femeile au felul lor de a influența. Pentru că, per exemplu, chiar și atunci cînd sunt furioase, ele par atît de extraordinare: te uiți la ele cu uimire, și dragoste, și spaimă în același timp. Și în acel moment îți dai seama că nu e spaimă în sensul că îți este frică de ea, ci că îți este frică că ai putea-o pierde. Și atunci te desfaci în patru să nu se întîmple aceasta. La rîndul lor, femeile se luptă pentru bărbații lor. Dar diferit. Am observat o chestie interesantă: femeile mereu zic bărbaților că sunt puternici, și cei mai tari, și cei mai grozavi. O fi și asta, dar oricum femeile au putere mai multă. Poate din simplu motiv că au reușit să spună așa ceva.

Mi-a plăcut citatul lui Miller. Cică există doar trei lucruri pe care poți să le faci pentru o femeie: poți să o iubești, să suferi pentru ea sau să o transformi în literatură. Primele două le-am trecut prin mine. Poate de aia acum și scriu atît de înfocat despre femei.

Cum nu ar fi, femeia e dulce. Ca de exemplu, atunci cînd îi spui: ești o dulceață de femeie…cîtă dragoste de bărbat se ascunde în spatele acestor cuvinte. Off. Și dacă mai adaugi: ești o dulceață de căpșuni feminine…gata, tu pentru el însemni totul.

Și cum spunea John Lennon…ca de obicei, în spatele fiecărui idiot se află o femeie minunată.

femei1

      Articole recomandate