FC Barcelona, noua campioana a Spaniei la fotbal

fcbFC Barcelona a câştigat sâmbătă seară titlul de campioană a Spaniei, cu o zi înainte să joace la Madrid, cu Atletico, în etapa a 35-a din Primera Division. A fost posibil acest lucru, deoarece a doua clasată, Real Madrid, nu s-a putut impune pe terenul lui Espanyol, cu care a remizat, scor 1-1.Luni noaptea pe străzile capitalei Cataluniei au ieşit mii de fani ai grupării „blau-grana” pentru a sărbători al 22-lea titlu din istorie, al 4-lea în ultimii 5 ani.

Totuşi, „fiesta” oficială va avea loc luni, la ora locală 18.30, când un autocar descoperit care va transporta jucătorii va traversa întreg oraşul. Jucătorii vor fi însoţiţi şi de echipa feminină a clubului, la rândul ei devenită campioană în acest weekend. De asemenea, săptămâna viitoare, pe Nou Camp, pe data de 19 mai, după meciul cu Real Valladolid, din etapa a 36-a, va fi sărbătorit din nou titlu, jucătorii urmând să primească trofeul şi medaliile de campioni, relateaza romaniansoccer.ro.

Fotbliştii Barcelonei au aflat că sunt campioni chiar la Madrid, acolo unde sunt cazaţi de ieri pentru meciul de azi cu Atletico, programat de la ora 20.00. Şi ei au sărbătorit la hotel cu şampanie după meciul Espanyol-Real Madrid (1-1).

Presa spaniolă scrie că duminică jucătorii Barcelonei vor primi un omagiu din partea celor de la Atletico, care îi vor aplauda la intrarea pe teren.Hotărâtor în câştigarea acestui titlu a fost startul fulminant al catalanilor în campionat, ei câştigând 18 din primele 19 meciuri ale campionatului şi remizând o singură dată. În tot acest timp, rivala Real a avut mari probleme, înregistrând o serie de eşecuri.

Barca a avut şi momente grele în acest sezon, presărate cu eşecuri: eliminarea din Cupa Spaniei de către Real şi eliminarea ruşinoasă din semifinalele Champions League (0-4 şi 0-3 cu Bayern Munchen).

      Articole recomandate