Fascinat de Egiptul antic? Google Street View ți-l așterne la picioare

Ești fascinat de maiestuoasele piramide egiptene și descumpănit totodată, pentru că tensiunile din zonă nu-ți permit să le vizitezi? Iată că Google Street View îți vine în ajutor.

Visul de a da o raită printre piramidele egiptene sau de a admira pe îndelete Sfinxul, poate fi îndeplinit azi în manieră virtuală, grație unei soluții tehnologice oferite de Unchiul G, care se bucură deja de o mare popularitate în rândurile internauților: Google Street View.

0

Impresionantele construcții, învăluite încă într-un mister care continuă să electrizeze oamenii de știința de pe toate meridianele lumii, sunt așadar la îndemâna oricui, putând fi accesate în ritm de click, pentru a potoli fie și măcar în parte, propria sete de cunoaștere.

3

În vasta întindere a Saharei, trei structuri piramidale se înalță semețe, asemenea unor piscuri fantastice, construite totuși, se pare, de mâna omului. Aparent izolate cu desăvârșire de haosul și viața frenetică din Cairo, Piramidele din Giza abordează același aer impenetrabil și inflexibil, de circa cinci mii de ani”.

O vizită în acest colț de lume, amprentat de semnele unei civilizații impresionante, constituie poate un soi de aventură pe care puțini și-ar refuza-o, așadar soluția virtuală oferită de specialiștii din Mountain View e cât se poate de binevenită.

2

E suficient să alegi obiectivul care-ți stârnește mai mult interesul și spectacolul îţi este garantat:

1.Piramidele din Giza;

2.Marea Piramida;

3.Piramida lui Kefren;

4.Piramida lui Mykerinos;

5.Piramida lui Djoser;

6.Sfinxul.

Călătorie plăcută!

      Articole recomandate