Fără publicitate în cinematografe! „Vizionarea filmului ales trebuie să aibă loc la ora stabilită”

Interzicerea difuzării publicităţii în cinematografe înainte şi după demonstrarea filmului, precum şi sancţionarea agenţilor economici care încalcă această stipulare cu amendă de la 50 la 300 de unităţi convenţionale sunt principalele prevederi ce se conţin în iniţiativa legislativă a deputaţilor Partidului Liberal. Aceștia propun modificarea Legii cu privire la publicitate, precum şi a Codului Contravenţional al Republicii Moldova, informează serviciul de presă al Parlamentului.  

Autorii documentului consideră că spectatorii care în prezent devin forțat consumatori de publicitate, trebuie scutiţi de expunerea îndelungată la reclame rulate înainte de film, iar vizionarea filmului ales trebuie să aibă loc la ora stabilită.

 

„Spectatorii care au achitat costul biletului pentru vizionarea peliculei cinematografice au plătit pentru prestarea unor servicii de calitate, care, în nici un caz, nu includ vizionarea pentru o perioadă îndelungată a unei serii de reclame, luând în consideraţie că preţurile biletelor stabilite de către cinematografe descurjează unii potenţiali clienţi. Este firesc că acolo unde sunt mulţi spectatori inevitabil apar şi multitudinea de reclame, şi iarăşi, pentru unii din iubitorii de film acesta este un motiv de refuz de a vizita cinematografele”, se arată în nota informativă a proiectului.

      Articole recomandate