Facebook pierde din utilizatori: Milioane de oameni renunță lunar la rețeaua de socializare

facebook_logo

Facebook pierde lunar, milioane de utilizatori din cele mai mari piețe, potrivit unei analize, în condițiile în care rețelele de socializare alternative atrag atenția celor care sunt în căutarea unor platforme online noi, notează scrie b1.ro.

În timp ce Facebook se pregătește să informeze investitorii în legătură cu performanțele sale din primele trei luni ale anului, analiștii anticipează că veniturile rețelei de socializare au crescut cu 36%, însă studiile sugerează că expansiunea companiei în Statele Unite, Marea Britanie și alte țări majore din Europa se află la nivelul maxim.

Facebook a pierdut în luna martie șase milioane de utilizatori în Statele Unite. Acest număr reprezintă o scădere de 4% în rândul utilizatorilor, conform firmei de analiză SocialBakers. În Marea Britanie, 1,4 milioane de persoane au renunțat la rețeaua de socializare.

Astfel, Facebook a pierdut, în ultimele șase luni, aproape nouă milioane de utilizatori în SUA și două milioane în Marea Britanie.

O tendință asemănătoare se înregistrează și în țările unde Facebook are printre cei mai mulți utilizatori, precum Canada, Franța, Spania, Japonia și Germania.

Problema este că în SUA şi Marea Britanie majoritatea celor interesaţi să se înscrie pe Facebook au făcut-o deja. Intervine plictiseala, când oamenii vor să încerce ceva nou. Se va duce Facebook ca MySpace? Riscul este relativ mic, dar nu se poate spune că nu există„, a declarat Ian Maude, analist media la Enders Analysis.

Alte rețele de socializare devin din ce în ce mai cunoscute și atrag tot mai mulți utilizatori. Astfel, Instagram, serviciul de partajare a fotografiilor, a atras 30 milioane de utilizatori în 18 luni.

Totodată, Path, rețea de socializare pentru telefoanele mobile ce a fost fondată de un fost angajat al Facebook, Dave Morin, câștigă în jur de 1 milion de utilizatori pe săptămână, în prezent ajungând la 9 milioane.

Pe de altă parte, în America de Sud, Facebook înregistrează o creștere, numărul vizitatorilor lunari urcând, în martie, cu 6% în Brazilia, la 70 milioane utilizatori.

      Articole recomandate