Experimentul Primariei: Ce se intampla atunci cand microbuzele opresc doar in statii?

Primaria Chisinau vrea sa scoata de pe ruta microbuzele care circula pe acelasi traseu cu troleibuzele si autobuzele. De aceea in aceste zile se face un experiment cu microbuzele de pe ruta 110. Acestea opresc, la fel ca si troleibuzele, doar in statii. Soferii spun ca din aceasta cauza a scazut fluxul de pasageri, scrie protv.md

Despre faptul ca microbuzul 110 opreste numai in statii si nu la fiecare cerere a pasagerilor, calatorii nu prea stiu asa ca stau cu mana intinsa pe la colturi de strada.

Administratorul rutei spune ca acest experiment i-a nemultumit pe unii calatori si ca a scazut semnificativ veniturile firmei.

Astfel, Directia Transport vrea sa verifice daca, ajunsi in statie, pasagerii ar schimba microbuzul pe troleibuz sau autobuz.

Directia spune ca pe masura ce vor fi procurate mai multe troleibuze si autobuze, microbuzele vor disparea de pe strazile  capitalei si vor cirucla doar la periferii. Acum 70 la suta din rutele maxi-taxiurilor se suprapun cu troleibuzele si autobuzele.

Experimentul va mai dura 2 zile, dupa care Primaria isi va formula concluziile.

      Articole recomandate