Evoluţia muzicii ușoare românești în 10 minute (Video)

Muzica românească te cucerește din primele clipe. Începînd cu ‘’Zaraza’’ lui Cristian Vasile pînă la ’’Eu vara nu dorm’’, piesele au mii de fani, deci şi mii de impresii pozitive. Dar să uneşti zeci de piese într-o poveste a melodiilor româneşti ar părea imposibil. Trei tinere românce au demostrat însă contrariul.

Marta Cotuna, Ana Huțu şi Beck Corlan sunt 3 tinere care interpretează într-un videoclip aproximativ 70 de melodii româneşti: piese care au făcut istorie și piese care acum sunt în Play List-ul fiecărui tînăr.

Înregistrarea care durează doar 9 minute și 18 secunde conține interpretări de excepție, însuși clipul fiind inspirat de Collective Cadenza și, după cum spune și Maria pe Canalul oficial de Youtube, s-a născut din dragoste pentru România și din dorința de a promova muzica românească. Videoul începe cu piesa ”Zaraza” al lui Cristian Vasile și se termină cu ”Ecou” al Elenei feat Glance.

Proiectul s-a dorit a fi o reprezentare subiectivă a realității despre muzica ușoară românească. Fiind postat ieri, videoul deja ajunge la cifra de 30.000 de vizualizări.

Tu ce părere ai?

Vitali Cipileaga

      Articole recomandate