Cea mai importantă destinaţie turistică a Europei. Vezi cum va arăta adevăratul paradis în versiunea high-tech (Foto)

europacity

Un complex comercial verde, high-tech, va fi construit lîngă Paris, conectîndu-l de Roissy, aproape de aeroportul Charles de Gaulle.

Cu o întindere de 80 de hectare, mini-orașul va cuprinde un mall, locuri pentru distracție, dar și un parc. Compania de design Bjarke Ingels Group (BIG) a câştigat alături de Tess, Transsolar, Base, Transitec şi Michel Forgue competiţia în care a fost ales proiectul pentru EuropaCity.

sonetha4

Orașul, care pare un imens OZN, are la bază o viziune futuristă, fiind rotund, verde și cu o formă ondulată, relateaza Gizmag, care a intrat in posesia planurilor și întrgului proiect.

Europa-City-Manuelle-Gautrand-Espace-Public

Structura gigantică se va întinde pe 80 de hectare, urmând să fie construită de grupul Auchan, care va investi 1,7 miliarde de euro în acest proiect grandios ce va combina cumpărăturile cu relaxarea şi cultura.

1.-Europa-City-BIG-Place-Centrale

Practic, este vorba despre un mall imens aflat în afara orașului, cu un parc imens pe acoperiș, ansamblu ce va purta numele de EuropaCity.

Le projet de l'équipe Snohetta/Gehry Technologies/RWDI pour Europa Ci

Orașul parc se va susține singur din punct de vedere al energiei, fie ca aceasta va fi geotermala sau solară i cu biocombustibili. EuropaCity, care va dispune inclusiv de piscine, va fi traversat inclusiv de piste pentru bicicliști, însă va exista și transport public. Apa din interiorul complexului va fi refolosită, în cele din urma ajungînd să irige parcul și zonele verzi.

Le projet de l'équipe Manuelle Gautrand, David Besson-Girard paysagiste, Franck Boutté Consultants, SNC Lavalin pour Europa

De asemenea, locuitorii din EuropaCity vor putea să se implice în proiecte de grădinărit urban ce vor fi irigate cu apă reciclată. Căldura produsă de spaţiile comerciale va fi la rândul ei reciclată în spa-urile care vor fi situate în cadrul oraşului hibrid.

Europa-City-Valode-Pistre-Parc-Paysager

 În proiectul prezentat recent, zona urbană pare că se întalnește cu cea rurală, existînd și zone cu peisaj deschis, unde familiile pot sta la plaja sau la picnic.

bigeuropa

europa-city-big-avenue-pie-tonne

europa-city-big-mobilite-s-internes

      Articole recomandate