EURO 2012: Germania invinge Portugalia iar Olanda se lasă condusă de Danemarca

Primul derby al Campionatului European se anunţa a fi unul dintre cele mai spectaculoase meciuri. Lucrurile au stat însă cu totul altfel. Portughezii au preferat să se apere şi să aştepte greşeala nemţilor. Tactica a dat roade pînă în minutul 72. Chiar cînd Joachim Low se pregătea să-l schimbe, Mario Gomez a dat lovitura, învingîndu-l pe Rui Patricio cu o lovitură de cap din 6 metri.

Ultimul sfert de oră al meciului a apariţinut „lusitanilor”, dar Varela şi Nani n-au putut să treacă mingea de Neuer, ultimul izbind şi transversala.

Danemarca a învins Olanda, în primul meci al zile, pe stadionul Metalist din Harkov, în faţa a circa 35.000 de spectatori.

Golul a fost marcat în minutul 24 de Krohn-Dehli, care a şutat din careu printre picioarele portarului olandez  Stekelenburg.

Olanda a dominat partida, ajungând în a doua repriză să se arunce spre poarta daneză cu şase atacanţi în teren, dar fără rezultat.

Olandezii, care se numără printre favoriţii la titlul european, au de înfruntat în următoarele meciuri Germania şi Portugalia.

      Articole recomandate