Eugen Doga despre compoziția care a răsunat la Soci: Eu chiar nu am fost anunţat că cineva va “prelucra” lucrarea mea

doga-eugen

Compozitorul moldovean Eugen Doga și-a manifestat indignarea faţă de aranjamentul operei sale, realizată de organizatorii JO de la Soci.

Maestrul a postat recent un mesaj pe Facebook, în care afirmă că nu fusese anunțat că lucrarea lui va face parte din spectacolul de la deschidere, și nici nu a rămas impresionat de modificările care i-au fost aduse creației lui.

Mă bucur că muzica mea a răsunat din nou după olimpiada din 80 la deschiderea Jocurilor de la Soci 2014. Dar cum şi-au permis să mutileze această muzică când autorul este încă în viaţă? Eu chiar nu am fost anunţat că cineva va “prelucra” lucrarea mea. Nici la înregistrare nu am fost invitat. Sper că, măcar post-factum îmi vor anunța „autorul” creație”, a declarat maestrul Eugen Doga pe pagina sa de Facebook.

Reamintim că, în cadrul spectacolului teatralizat de la Soci a răsunat și celebrul vals al compozitorului Eugen Doga din filmul “Tândra și gingașa mea fiară”. Pe muzica compozitorului moldovean au dansat circa 300 de balerini, inclusiv celebrii dansatori Svetlana Zakharova şi Vladimir Vasiliev de la Teatrul Bolşoi.

Varianta originală o puteți auzi aici:

Nani Mariana

      Articole recomandate