Estimările CIA: peste 200 de ani Moldova va deveni un pustiu

Către anul 2200, teritoriul R. Moldova va cuprinde un pustiu nelocuit, arată estimările Agenţiei “Central Intelligence Agency”(CIA) din Statele Unite ale Americii, anunţă “НовыйРегион –Кишинев” cu referinţă la ziarul „Evenimentul Zilei”.
Potrivit sursei, posibila dispariţie a populaţiei va fi cauzată de migraţia puternică şi de indicele negativ al creşterii naturale a populaţiei înregistrată în ultimii ani. Experţii spun că, dacă aceste date vor rămâne la nivelul actual, ţara noastră va avea un viitor sumbru.

Noile date publicate de către CIA, relevă faptul că nivelul migraţiei în R. Moldova a atins un nivel record. Astfel, Moldova este pe a 12-a poziţie de la sfârşitul listei din cele aproximativ 220 de ţări aflate în supravegherea statelor înalt dezvoltate. Cel mai înalt nivel al migraţiei este atins de ţările în curs de dezvoltare cum ar fi: Samoa, Siria, Iordania şi Tonga.

Şi indicele de creştere naturală a populaţiei în Republica Moldova este negativ. Datele pentru luna iulie a acestui an, au arătat că în Republica Moldova, rata natalităţii a fost de 12 persoane la 1 mie de locuitori, pe când rata mortalităţii – de 13 de persoane. Cea mai slabă performanţă a indicelui natalităţii este înregistrat în Insulele Mariane de Nord şi Insulele Cook.

      Articole recomandate