Erou într-o țară străină! Un tânăr din Moldova a salvat de la inec 2 italieni

Un moldovean a ajuns subiect de presă în Italia. Tânărul de 21 de ani a salvat de la înec doi frați care au căzut cu mașina într-un canal în urma unui accident rutier.

 Incidentul s-a petrecut pe o stradă din apropierea orașului italian Bogolese. Un copac a căzut înaintea automobilului în care se aflau cei doi italieni, frate și soră, iar mașina a derapat de pe carosabil și s-a prăbușit într-un canal, scrie publicația La Republica.

Întreaga scenă s-a petrecut sub ochii unui moldovean de 21 de ani, mecanic de meserie, care se deplasa la serviciu. Tânărul nu a stat mult pe gânduri și a sărit în apă să salveze victimele, care erau deja în gura morții.

Potrivit sursei, moldoveanul s-a scufundat și a încercat să deschidă ușile blocate ale mașinii pentru a salva victimele. Eroul a reușit să scoată de sub apă mai întâi șoferul, apoi pe sora acestuia, care se afla în stare de șoc.
Publicațiile locale din Bogolese titrează gestul moldoveanului drept o poveste de curaj și solidaritate. El nu a stat să privească de pe mal încercând să cheme ajutoare, dar a trecut la acțiune, operațiunea de salvare fiind una dificilă, implicând multiple riscuri.
Sursa: stirilocale.md

      Articole recomandate