Entuziasmul care aduce soarele pe strada ta

1

În tumultul vieții cotidiene, este un lucru evident ca entuziasmul a devenit un fel de foc de artificii, de frumusețea căruia par să se bucure numai cei ce fac parte dintr-o categorie de așa-ziși „privilegiați ai sorții”.

Dar se pare ca entuziasmul si abordarea pozitiva a chestiunilor cu care ne confruntam zi dupa zi, nu sunt totusi, un lux rezervat doar celor ce s-au nascut sub o stea norocoasa.

Cel putin asa sustine Norman Vincet Peale, in lucrarea sa intitulata „Forta entuziasmului”, in care ne prezinta mai multe posibilitati de a ne insenina viata, prin simpla schimbare a propriului comportament, a atitudinii noastre fata de ceea ce ne inconjoara.

In opinia sa, chiar si cele mai blazate persoane pot  atinge acel „pretentios” deziderat, de a regasi soarele pe strada lor, daca isi dau voie sa se elibereze din capcana stereotipiei si ideilor preconcepute cu care s-au auto-intoxicat de-a lungul vremii.

Entuziasmul se construieste, iar in acest proces creativ, furia nu-si gaseste locul – mania si frustarile sunt principalele obstacole in calea starii de liniste si armonie, de care se poate bucura o persoana aflata in echilibru cu ambientul in care traieste”, explica autorul.

Ramane la latitudinea fiecaruia sa-si evalueze insa propriile nemultumiri launtrice, sa identifice miezul acestora si sa inlature cauzele care se afla la baza nelinistilor ce-l tulbura, pentru a pasi mai departe, pe calea unei noi existente, marcata de satisfactii si impliniri.

      Articole recomandate