Enciclopedia numelor ciudate din întreaga lume. Vezi cu ce nume ciudat a vrut să îşi boteze fiul un cuplu suedez

copil suparat
“Brfxxccxxmnpcccclllmmnprxvclmnckssqlbb11116″ este chiar numele pe care un cuplu din Suedia a incercat, in 1996, sa il dea copilului lor. În cele din urmă, numele nu a fost înregistrat.

Asta, deși Suedia e o țară relativ liberală, când vine vorba de numele de botez. Alte țări, precum Islanda, sunt mult mai conservatoare. Aici, există un registru de 1.853 de nume de fată și 1.712 nume de băiat, dintre care islandezii trebuie să aleagă.

O islandeză nu s-a conformat, și-a botezat fata Blaer (care înseamnă „adiere”), iar consecința a fost că fata s-a numit în acte exact așa – „Fata”, până la majorat. Ulterior, a putut da Registrul de nume în judecată, iar instanța a decis, marți, în favoarea ei, informează BBCnews,citat de jurnalul.ro.

Și Germania este destul de conservatoare în privința numelor de botez. Un cuplu de turci care a vrut să își boteze copilul Osama bin Laden și a fost refuzat – asta e oarecum de înțeles. Dar oficialitățile au refuzat să înregistreze numele Matti, motivat de faptul că este prea neutru (nu poți spune despre purtător, fără a-l avea în față, dacă este băiat sau fată). Într-o primă fază a fost refuzat și prenumele Berlin și reprezentanții Registrului numelor s-au lăsat înduplecați abia după ce s-a dezvăluit că a fost înregistrat prenumele London.

În Noua Zeelandă, o fată pe care părinții au avut proasta inspirație să o boteze „Tatula Does The Hula From Hawaii” a avut serios de luptat în instanță pentru a-și modifica prenumele. Tot în Noua Zeelandă a fost înregistrat numele „Number 16 Bus Shelter” („Garajul De Autobuze Numărul 16”).

În schimb, a fost refuzată înregistrarea numelor „4Real” și „Yeah Detroit”. Marea Britanie și SUA sunt și mai permisive în materie de prenume. Conform lui Michael Sherrod, autorul cărții „Cele mai urâte prenume”, între numele pe care unii americani le-au folosit pentru copiii lor se numără Semicolon, Cholera Plague (Plaga Holeră), Vagina (Vagin), Female (Femelă), Comma (Virgulă), Period (Punct), Noun (Substantiv), Mutton (Carne De Oaie).

Și în Republica Moldova ar putea îmbogăți patrimoniul global al prenumelor ciudate cu fel de fel de roade ale lipsei de imaginație sau imaginației bolnave, coroborate cu prostie: nume inspirate de fotbaliști, mărci de mașini, băuturi, jargon de pușcărie etc.

În dorinţa de a se evidenţia şi de a-şi exprima bogăţia sufletească şi moldovenii s-au întrecut în a da prenume cât mai originale:

Ţărăncuţa, Cristalin, Dumbrăviţa, Revelino, Romaniţa, Drăgostina, Miralina, Aelita, Gabriel Nicolae La-Falaise, Crăiţa, Dulciana , Mrazic, Dura, Levâi, Ling, Borsros, Buric, Bou, Purcica, Guzgan, Balaur, Laba, Bâcioc, Ou, Chefir, Rachiu, dar si cateva mai greu de pronuntat: Pulic, Pulenco, Tîta.

      Articole recomandate