Emoții intense și situații limită în acest weekend la Teatrul Eugene Ionesco

Când devin iubirea și violența sinonime? Unde e limita dintre ele? “Mă bate, înseamnă că mă iubește”, “Eu te-am facut, eu te omor” și alte expresii din acest registru mai sunt, din pacate, foarte actuale la noi, de rând cu metalitatea ce le însoțește.

Trupa Teatrului Eugene Ionesco, sub îndrumarea regizorului suedez Benno Voorham, a realizat un performance de contact improvisation prin care atrage atenția asupra acestei realități dure și triste, într-o manieră deosebită de tot ce s-a facut până acum la acest subiect în R. Moldova.

VIOLENTA, O ISTORIE DE DRAGOSTE  este o improvizație fără un scenariu bine definit, ideile luând naștere în timpul repetițiilor, actorii contribuind cu propriile povești și experiențe.  Noua producție pune în valoare potențialul creativ și narator al corpului uman, fiind un spectacol în continuă mișcare și transformare.

Voorham este cunoscut in Europa anume pentru această tehnică unică și inedită de a lucra: fără un scenariu prestabilit, spectacolele sale formându-se în timpul repetițiilor, în comunicarea și prin schimbul de experiență cu actorii.

Muzica originala aparține compozitorului de la Iași, Ion Coroi.

Spectacolul se va juca sâmbătă și duminică, pe 29 și 30 noiembrie.

Astăzi aveți ocazia s-o revedeți pe excepționala actriță Ala Menșicov în monospectacolul ULTIMA NOAPTE LA MADRID, în regia lui Vitalie Drucec, interpretând rolul lui Jacqueline, ultima soție a lui Picasso, cea care a reusit să-i ofere calmul și stabilitatea tumultuosului pictor. ,,Este singura femeie care mă înțelege”, spunea Picasso despre aceasta.

„ Ala Menşicov în rolul Jacquelinei este atât de profundă şi ambiguă, încât uneori te poţi întreba care este adevărata Jacqueline şi care – talentata zeiţă a teatrului. ” (Dan Alexa).

decoratie

Începutul spectacolelor la Teatrului Eugene Ionesco este la ora 18.30, iar pentru detalii suplimentare și rezervări bilete sunati la 022 233 833 / 079 233 833 sau accesați pagina web TEI.MD .

      Articole recomandate