Elevii, care au susținut examenele de bacalaureat, și-au aflat notele

Astăzi, elevii, care au susținut examenele de bacalaureat, și-au aflat notele. Acestea au fost afișate la toate centrele de bacalaureat în a doua jumătate a zilei. 4% din lucrări sunt excelente, altele 4% au primit note negative.

În total, au fost verificate mai mult de 111 mii de lucrări. Media de cunoștințe a unui absolvent este de nota 7. Doar 4% din lucrări au primit nota 10 și alte 11% – nota 9. Note de 8 au primit aproape 20% din elevi și aproape o treime din absolvenți au scris testele pe nota 7.

17% din lucrări au fost evaluate cu nota 6 și 10% – nota 5. Totodată, 4949 de lucrări, ce constituie 4,5% au primit note nesatisfăcătoare. Absolvenții vor putea susține examenul picat la sesiunea repetată, care se va începe pe 11 iulie. Potrivit elevilor, cele mai dificile examene au fost metematica și limba străină.
Potrivit părinților, această sesiune a fost dificilă și din punct de vedere psihologic.

În acest an, sesiunea de bacalaureat a fost susținută de către 29017 persoane, dintre care 19600 sunt absolvenți ai liceelor. Rezultatele finale ale sesiunii vor fi anunțate la sfârșitul lunii iulie după sesiunea repetată.

      Articole recomandate