E oficial! Guvernul român oferă transport gratuit pentru elevii și studenții moldoveni în perioada alegerilor

Elevii şi studenţii moldoveni care își fac studiile în România și care vor vota la alegerile din Republica Moldova în secții electorale de pe teritoriul României vor avea transport gratuit. O hotărâre în acest sens a fost luată în cadrul ședinței Guvernului României.

Este vorba despre o călătorie gratuită dus-întors, cu tren regio şi interregio, clasa a II-a, în perioada 12 – 13 noiembrie 2016, către şi dinspre localităţile cu secţii de votare de pe teritoriul României, respectiv: Bucureşti, Iaşi, Galaţi, Timişoara, Braşov, Cluj-Napoca, Constanţa, Bacău, Suceava, Craiova, scrie Agora.md.

Măsura are scopul să asigure posibilitatea cât mai multor tineri din Republica Moldova, aflați la studii în România, să-și exercite dreptul de vot.

Biletul de călătorie va fi eliberat la casele de bilete ale staţiilor şi agenţiilor de voiaj, pe baza actului de identitate care să ateste calitatea de cetăţean a Republicii Moldova şi a carnetului de elev/student vizat pentru anul şcolar/universitar în curs sau adeverinței eliberate de instituția de educație la care este înscris.

Este obligatorie procurarea biletului atât pentru dus, cât şi pentru întors, iar călătoria de întoarcere va avea loc în ziua de 13 noiembrie 2016.

      Articole recomandate