După ce tânjesc moldovenii – viață de lux, distracție și mâncare bună

Un portofel bine garnisit, mereu la îndemână, i-ar permite moldoveanului (ca oricui altcuiva de altfel), să dea frâu propriilor fantezii, din care nu lipsesc viața de lux, distracția și mâncarea bună.

Cel puțin așa reiese din primul studiu întocmit de specialiștii QUDAL – QUality meDAL – DEEPMA în Moldova, care aduce în prim-plan, imaginea pe care și-au format-o cetățenii moldoveni despre bunăstare în general și despre calitatea produselor și serviciilor, în particular.

Viața de lux

2013_8_18_16_29_54_624

Pentru moldovean, chintesența vieții de lux se raportează, fără drept de apel, la mașina BMW – un reper care capătă, în opinia sa, valoare emblematică pentru bunăstarea maximă.

Este interesant că la acest capitol, nu locuința ocupă primul loc în lista de priorități a moldoveanului, ci fascinanta bijuterie pe patru roți, a celebrei case automobilistice germane.

BMW este automobilul care oferă cel mai înalt nivel al calității pe piața moldovenească”, citează Ipn din datele cuprinse în studiul dedicat acestei chestiuni, subliniind faptul că majoritatea subiecților intervievați. consideră acest automobil un veritabil indicator al succesului.

Distracția maximă

F2

La fel de importantă pentru moldovean, este și distracția maximă, fie că se traduce prin prezența la concerte, fie prin asistarea la partide de fotbal ale unor echipe de renume mondial.

Dacă vă întrebați ce fel de concerte încing spiritele moldovenilor, ei bine, este vorba despre cele susținute de Dan Bălan, Shakira sau Zdob și Zdub, deși este puțin probabil să-i vedem vreodată pe toți acești îndrăgiți artiști, împreună, pe aceeași scenă.

În ceea ce privește sportul cu balonul rotund, moldovenii ridică la rang de superlativ absolut, partidele susținute de FC Real Madrid sau, dacă ar fi posibil, un „recital” special, semnat de nu mai puțin celebrul fotbalist portughez, Cristiano Ronaldo.

La nivel local însă, cel mai tare club sportiv, în opinia moldovenilor, este FC Zimbu Chișinău, iar sceptrul de lider al peisajului sportiv moldovenesc este atribuit vedetei K-1, în vârstă de 27 de ani, Constantin Țuțu.

Mâncarea bună

F3

Dacă aveați ceva îndoieli până acum, a sosit timpul să vi le spulberați: fiți încredințați că moldoveanului îi place să mănânce bine – studiul cu pricina, a relevat că hrana variată și îmbelșugată, reprezintă un capitol important în broșura dedicată bunăstării locale.

Din acest punct de vedere, cel puțin, moldovenii nu se deosebesc prea mult de alte națiuni, știut fiind că oricine apreciază la justa sa valoare, o masă îmbelșugată, garnisită cu un vin bun și o companie cât mai plăcută cu putință.

Ce mai e nou în peisaj

ambient-platane (1)

Pe lista elementelor care definesc statutul unei persoane cu dare de mână, moldoveanu înscrie mai nou și dispozitivele tehnologice de calitate, adică un smarphone produs de casa Apple, un notebook Acer și nu în ultimul rând, digipass-urile bancare, care permit efectuarea de operațiuni financiare online.

În plus, încălțămintea sport pare să câștige, la rândul său, tot mai mult teren în lista preferințelor moldovenilor, brandul Adidas reprezentând în acest context, un punct de referință indiscutabil.

La studiu au participat 1200 de cetățeni moldoveni, cu vârste de peste 15 ani, utilizatori de Internet, de pe întreg teritoriul țării, precizează sursa.

      Articole recomandate