Dubai Roadster – bijuteria pe patru roţi a Emiratelor (Foto)

Pasiunea Dubaiului pentru lux şi opulenţă nu cunoaşte limite: de la clădirile spectaculoase şi până la mobilierul din aur masiv, nimic nu lipseşte din catalogul ce defineşte bogăţiile acestei ţări.

Mai nou însă, ambiţia specialiştilor locali în domeniul construcţiilor de maşini, s-a orientat şi către sectorul bijuteriilor pe patru roţi, motiv pentru care, Dubaiul pregăteşte o surpriză de proporţii, pentru lansarea Salonului Auto local, din 2015.

Este vorba despre automobilul autohton – Dubai Roadster – un concept care doreşte să sintetizeze ideea de excelenţă la categoria sa, atât din punct de vedere al designului, cât şi al performanţei.

Prototipul este un soi de hibrid inspirat din celebra peliculă hollywoodiană avându-l drept protagonist pe Batman, şi un go-kart aerodinamic, lejer şi gata să raspundă provocărilor.

Dotat cu un motor V8 de 400 CP şi prezentând o structură din fibră de carbon, care-i reduce masa totală la numai 750 de kilograme, Dubai Roadster pare să prezinte un singur cusur: preţul.

Bijuteria pe patru roţi a arabilor va costa circa 81 de mii de euro, ceea ce nu o face tocmai accesibilă publicului larg, pasionat de automobile sportive, ci doar celor cu portofele bine garnisite.

Nimic nu ne poate împiedica însă, să o admirăm măcar, în imaginile care au început deja să se strecoare în universul web, spre deliciul tuturor celor ce sunt fascinaţi de astfel de apariţii.


F1

F2

F3

F4

      Articole recomandate