Doodle cu scandal: „Vulturul moldovenesc era beat”!

Doodle-ul afişat de celebrul site de căutare Google cu ocazia Zilei Independenţei Republicii Moldova a stârnit numeroase controverse din cauza interpretărilor date de diverse persoane.

Astfel, regizorul Sergiu Prodan este de părere că vulturul era… turmentat, explicându-şi această teorie prin imaginea de beţivi pe care au căpătat-o moldovenii în lume.

„Îmi pare rău că nimeni nu a observat că logo-ul era zeflemitor, pentru că acel vultur stă înclinat, este beat, turmentat. Aceasta este imaginea ţării. Oamenii nu ştiu despre noi decât că suntem cei mai mari beţivi din lume, din cauza acelui studiu intens mediatizat”spune regizorul.

La rândul lor, mai mulţi internauţi au comentat poziţia nefirească a vulturului„Cred că a fost o glumă cu vulturul beat”comentează o tânără, un altul oferă explicaţii politice: „Vulturul parcă o ia spre roşu (Rusia), dar se ţine cu aripa de albastru (UE), foarte simbolic”, în timp ce alţii s-au arătat indignaţi că motorul de căutare google.md este oferit în „moldovenească” şi rusă.

Google a lansat primul logo aniversar dedicat Zilei Independenţei Republicii Moldova, pe prima pagină a motorului de căutare. Doodle-ul conţine vulturul de pe stema Moldovei, cu aripile deschise, ţinând în gheare un sceptru de aur şi o ramură de măslin. Lipseşte, însă, crucea din cioc, iar poziţia vulturului este înclinată.

      Articole recomandate