Donează sânge, salvează vieţi: campania voluntarilor moldoveni începe joi

230

Campania donatorilor voluntari de sânge va fi demarată joi, în rândurile tuturor tinerilor din Republica Moldova, având sloganul „Donează sânge! Salvează vieţi!”.

Ministerul Sănătăţii şi Uniunea Naţională a Studenţilor şi Tineretului din ţara noastră şi-au unit forţele într-o amplă acţiune având drept obiectiv promovarea actului de donare voluntară de sânge, ca gest de înalt spirit civic, menit să salveze numeroase vieţi umane.

Campania va fi găzduită de centrul comercial Atrium, în incinta căruia va fi amenajat un punct de colectare de sânge, în condiţii de deplină siguranţă şi igienă.

Pe plan naţional, aproximativ jumătate din donatori sunt voluntari – cealaltă jumătate este reprezentată de rudele apropiate sau persoane din cercul intim al pacienţilor care au nevoie de transfuzie”, a declarat Doina Banari, director al Centrului naţional de transfuzie a sângelui.

Campania care debutează în 17 octombrie, se adresează cu precădere generaţiilor tinere, ca parte integrantă din Programul naţional „Securitatea transfuzională, autoasigurarea ţării cu produse sanguine pentru anii 2012-2016”.

Voluntarii, dar şi persoanele care doresc informaţii suplimentare în acest context, pot apela telefonul Centrului: 022 73 93 81 sau accesa pagina web a acestuia, unde poate fi consultată şi lista completă a punctelor de colectare a sâgelui.

Roxana Iorgulescu

      Articole recomandate