Discursul reginei în caz de război nuclear, desecretizat de oficialii britanici

atac nuclear

Oficialii britanici au pregătit un apel emoțional pentru a națiune în cazul unui război nuclear, care ar fi trebuit să o citească regina Elisabeta a II. Cu toate acestea, regina nu a rostit aceste cuvinte .

Discursul a fost elaborat în primăvara anului 1983. Apelînd la familie, Dumnezeu și patriotism, regina trebuia să unească țara în timpul amenințării de distrugere nucleară, pericol real ce venea din partea U.R.S.S-ului, potrivit Associated Press.

Știm cu toții că pericolele cu care ne confruntăm astăzi sunt superioare celor pe care ne-am confruntat de-a lungul istoriei noastre  lungi. Dar, indiferent de groaza care ne așteaptă, noi avem calități care vor deveni adevărata noastră putere și ne vor ajuta să ne păstrăm libertatea, așa cum sa întâmplat deja de două ori în acest secol trist „, se spune în scrisoarea desecretizată de autoritățile britanice.

Discursul trebuia fi citit în data de 4 martie 1983. Acest lucru subliniază încă o dată seriozitatea cu care Occidentul se referă la posibilitatea unui război nuclear cu Uniunea Sovietică.

Este demn de remarcat faptul că, în același an, președintele american Ronald Reagan a numit Uniunea Sovietică un „imperiu malefic” și a ordonat instalarea unor rachete de croazieră în Europa, inclusiv în Marea Britanie.

      Articole recomandate