Din piscină olimpică, parc de distracţii (Foto)

Centrul naţional acvatic de la Beijing, una dintre cele mai impresionante structuri arhitectonice inaugurată cu ocazia Jocurilor Olimpice de Vară de la Beijing din 2008, a fost transformată în parc acvatic de distracţii.

Centrul acvatic a găzduit în 2008 probele de înot, sărituri în apă şi înot sincron din cadrul JO de la Beijing.

Cunoscut sub numele de The Cube – “Cubul”-, în prezent centrul a fost transformat într-un parc acvatic de distracţii deschis publicului.

Piscina monocromatică a fost transformată într-un parc de aventuri multicolor, cu numeroase tobogane, trambuline şi spa. Incinta este împodobită cu „meduze” gigantice suspendate din tavan şi dispozitive fluorescente.

Centrul este în prezent cel mai mare parc acvatic din Asia, redeschis publicului în urmă cu doi ani, după 10 luni de renovări şi transformări, lucrări care au presupus o investiţie totală de 25 de milioane de euro.

Cei care ajung aici pot încerca o piscină cu un sistem special de formare a valurilor, iar cei mai curajoşi au la dispoziţie un „aqualoop”, care le oferă o călătorie plină de adrenalină. Vizitatorii stau în partea de sus a unui tub vertical cu o înălţime de circa 12 metri. O trapă care se deschide sub ei îi face pe aceştia să cadă liber prin tub, senzaţia fiind asemănătoare cu cea dintr-un roller coaster.

Regulile de securitate ale parcului nu permit accesul în „aqualoop” decât persoanelor care au o înălţime cuprinsă între 140 şi 190 de cm.

      Articole recomandate