Deszăpezire de 6 milioane în capitală: Primarul Dorin Chirtoacă, mulțumit

Șase milioane de lei și circa 20 la sută din resursele de nisip au fost cheltuite timp de o săptămână la deszăpezirea municipiului Chișinău. Primarul capitalei, Dorin Chirtoacă, este satisfăcut de nivelul lucrărilor de deszăpezire.

Potrivit direcțiilor municipale, timp de 3 zile, cât au durat ninsorile, drumurile din municipiu au fost practicabile. Noaptea trecută, au fost antrenate 73 de autospeciale. Unele dintre ele s-au defectat, dar autoritățile promit că acestea vor fi reparate pentru a fi din nou antrenate la deszăpezire în noaptea care vine.

Lucrurile nu sunt ideale, dar iarna își are specificul. În condițiile care sunt deja este bine. Doar răuvoitorii ar putea spune că e altfel. Un lucru vizibil este intervenția la curățarea străzilor”, a declarat Dorin Chirtoacă.

Totodată, edilul susține că trotuarele vor rămâne necurățate întrucât primăria nu dispune de tehnica necesară pentru a le curăța. „Dăm prioritate străzilor principale. Pe trotuare maxim ce se poate face este diminuarea stratului de zăpadă”, a spus primarul.

De la începutul lunii decembrie, pe străzile capitalei au fost împrăștiate circa 4 mii de metri cubi de antiderapant în valoare de 6 milioane de lei.

 Sursa: jurnal.md

      Articole recomandate