Decupaje de excepţie – când foarfeca execută miracole (Foto/Video)

O banală foarfecă, poate executa miracole, atunci când este mânuită cu pricepere şi pasiune, aşa cum ne demonstrează decupajele de excepţie, realizate de artista japoneză Hina Aoyama.

Meticulozitatea cu care aceasta reuşeşte să creeze veritabile broderii, utilizând vârful foarfecuţei, este remarcabilă, dar tânăra şi-a perfecţionat de-a lungul timpului, o tehnică aparte, graţie căreia a dobândit o precizie şi o rapiditate din ce în ce mai mare, pe măsură ce şi-a îmbogăţit portofoliul de lucrări.

Privindu-le, e dificil de imaginat că toate aceste migăloase creaţii sunt realizate din hârtie, dar socotind după pasiunea pe care japonezii o manifestă pentru categoria celor mai delicate şi mai pretenţioase forme de artă, de la porţelanuri, picturi şi până la faimoasele aranjamente florale ikebana, ridicate la rangul de filozofie de viaţă, recunoaştem oarecum, în întrega colecţie a artistei, o inconfundabilă amprentă niponă.

Ca tot ce este frumos însă, operele sale de artă, au cucerit publicul de pe toate meridianele lumii, expoziţiile sale fiind aşteptate cu mult interes, în numeroase metropole din Asia, America şi Europa.

F15

F2

F3

F4

F5

F6

F7

F8

F9

F10

F11

F12

F13

 

Roxana Iorgulescu 

      Articole recomandate