Decupaj în penaj – cele mai delicate creații (Foto)

Chris Maynard-decupaj-pene

Am admirat în ultima perioadă o mulțime de colecții deosebite, bazate pe arta decupajului în hârtie, în materiale textile, metalice sau chiar în frunze, dar un decupaj în penaj, este ceva cu totul și cu totul deosebit.

De o delicatețe rară, penele decupate cu maiestrie de Chris Maynard, alcătuiesc o serie de splendide creații, menite să dezvăluie o parte din secretele cele mai ascunse ale naturii – unica în măsură să plămădescă în laboratoarele sale, o asemenea împletitură armonioasă de frumos și util.

Pentru mine, fiecare pană, este un miracol în miniatură, un fel de eșantion de perfecțiune, care nu poate fi irosit, chiar și după ce s-a desprins din aripa sa mamă – dacă aș putea cumva să-l reciclez, să-i redau un alt fel de frumusețe ulterioară, merită orice efort”, mărturisește artistul.

Penele utilizate de Chris sunt recuperate din grădini zoologice sau proprietăți private și provin de la cele mai variate specimene de păsări, de la cocoși de munte și curcani, până la ciori sau dimpotrivă, alte zburătoare, cu veșminte colorate în nuanțe din cele mai vii.

Zborul păsărilor se află însă în miezul acestor creații delicate, asemenea unei cheițe fermecate, care deschide porțile către o lume magică, nebănuită.

Roxana Iorgulescu

      Articole recomandate