De „Ziua zăpezii”, la Seattle a avut loc cea mai mare bătaie cu bulgări de zăpadă (Video)

Chiar dacă vremea a fost primăvăratică şi nu se vedea niciun strop de zăpadă, municipalitatea din Seattle a realizat ceea ce şi-a dorit: a intrat în Cartea Recordurilor pentru cea mai mare bătaie cu bulgări de zăpadă.

Organizatorul Snow Day, un eveniment combinat de strângere de fonduri şi încercarea de a stabili un nou record mondial pentru cea mai mare bătaie cu bulgări de zăpadă, programat pentru 12 ianuarie, a crezut că iniţiativa sa nu va avea şanse de reuşită.Cu câteva zile înainte de data stabilită vremea era caldă, unii copaci chiar înfloriseră iar despre zăpadă, nici vorbă.

Nevoind să se dea bătut aşa uşor, Neil Bergquist a hotărât că este nevoie de o acţiune energică. Astfel, el a „comandat” 74 de tone de zăpadă pe care 34 de camioane le-au adus de la o depărtartare de 80 de kilometri, pentru ca participanţii la bătaie să aibă suficientă „muniţie”.

Înainte de bătălie, în cadrul strângerii de fonduri, reprezentanţii companiilor din localitate au putut ridica, contra unei donaţii, castele şi forturi din zăpadă.

Bineînţeles că în timpul bătăii cu bulgari de zăpadă care a urmat acestea au fost distruse, însă toţi au rămas cu satisfacţia că au reuşit doborârea recordului de cei mai mulţi participanţi la o bătaie cu bulgări de zăpadă, 5.834. Precedentul record era deţinut de Coreea de Sud, unde, în 2010, 5.387 de persoane s-au bătut cu bulgări de zăpadă.

      Articole recomandate