De ziua Mondială a Pastelor, moldovenii vor să ajungă în Cartea Recordurilor cu cea mai lungă pastă

paste

Astăzi în toată lumea se sărbătorește Ziua Mondială a Pastelor. Evenimentul datează din 1995, și are ca scop promovarea acestui aliment și a beneficiilor sale.

Și tot astăzi, moldovenii vor să stabilească un record național, preparînd cea mai lungă pastă. Aceasta ar urma să măsoare 50 de metri. Evenimentul se vă desfășura într-un restaurant din Capitală, diseară, anume cu ocazia acestei zile. În realizarea acestui scop vor fi implicați atât personalul localului, cât și oaspeții restaurantului, printre care se vor regăsi și vedetele showbiz-ului autohton.

Republica Moldova nu este la prima tentativă de a intra în cartea Recordurilor, reușind și alte performanțe. În 2011, bucătarii de la noi au preparat cea mai mare mămăligă, din care au fost servite 200 de porții. Astfel atunci a fost stabilit un record mondial. Pentru prepararea mămăligii au fost folosite 30 kilograme de mălai și 100 litri de apă.

Anterior, în 2005, Republica Moldova a intrat în Cartea Recordurilor pentru cea mai mare colecție de vinuri și cele mai lungi galerii subterane artificiale de la Mileștii Mici.

Vitali Cipileaga

      Articole recomandate