De mâine, prețurile pentru călătoriile interurbane se vor majora

2

În timp ce pasagerii se plâng că scumpirea cu peste 26% a biletelor de transport interurban îi va arde la buzunar, operatorii rutieri vor şi mai mult de la Ministerul Transporturilor, care susţine însă că următoarea ajustare va avea loc abia în primăvara lui 2015.

Potrivit Adevărul Moldova, din 1 noiembrie, tarifele pentru călătoriile rutiere interurbane se scumpesc cu 10 bani pe kilometru. De exemplu, dacă până azi plăteai 60 de lei pentru un bilet Chişinău-Cahul, mâine achiţi 75,8 lei.

Mergi la Briceni? În loc de 91,2 lei, ai să plăteşti 114,8 lei pentru distanţa de 236 de kilometri parcursă de microbuz, într-un singur sens.Pentru oamenii care circulă frecvent pe aceste trasee, scumpirea anunţată de Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii Drumurilor este una deloc convenabilă.

Vin de două-trei ori pe săptămână până la Chişinău, fiindcă am pe cineva internat aici, la spital. Pentru un drum dus-întors, plătesc acum 84 de lei. Mă costă 252 de lei pe săptămână. Am pensia de 500 de lei. Nici de mâncare nu voi mai avea bani“, se vaită Georgeta Zlate, care urcase în microbuzul ce pleca ieri spre Cantemir, de la Autogara Sud.

      Articole recomandate