De la credinţă până la fanatism e doar un pas! Islamicii se tratează de bolile psihice prin exorcizare

Musulmanii din Marea Britanie sunt trataţi pentru boli precum schizofrenie, epilepsie sau bipolaritate prin exorcizări.

Sute de persoane din Anglia se dau drept „vindecători” şi dau vina pe forţele supranaturale pentru bolile psihice şi uneori cer sute de lire pentru a îndepărta spiritele negative.

Un exorcist din estul Londrei a spus că demonii „pot duce în eroare pe medici„, iar cei de la BBC Newsnight au descoperit că există comunităţi care acceptă mai uşor ideea că ar fi posedaţi, decât cea că sunt bolnavi mintal. În cultura musulmană, spiritul diabolic poartă numele de Jinn şi este îndepărtat de un „vindecator” care citeşte din Coran.

Conform cercetătorilor de la Universitatea Warwick, comunităţile islamice din Marea Britanie dau vina pe supranatural pentru problemele lor mintale. Uneori, ei dau vina pe demoni şi pentru faptul că nu-şi găsesc un job sau pentru cei care fac fărădelegi.

Cercetările coincid cu condamnarea în septembrie a patru musulmani din aceeaşi familie care au ucis o femeie crezând că este posedată, informează Daily Mail.

Nu vrem să ne băgăm în meseria cadrelor medicale. Poate e o problemă psihologică, dar în spatele acesteia este JInn, deoarece Jinn se poate juca cu noi, ne poate înşela şi-i poate înşela chiar pe doctori„, a spus exorcistul Abou Mohamed, care operează în Walthamstow, în estul Londrei.

Profesorul Swaran Singh de la Universitatea din Warwick consideră că foarte mulţi oameni se tratează prin exorcizare pentru problemele psihice.

Orice grup de specialişti care lucrează în zonă a văzut asta. Este o experienţă de zi cu zi şi nu o problemă de clasă socială sau educaţie„, a spus Singh.

Spre exemplu, Mudasar Khan suferea de depresii şi atacuri de panică. El a spus că medicamentele nu şi-au făcut efectul asupra lui şi că Jinn este de vină. Mudasar s-a dus la Mohamed, unde a plătit 60 de lire pe şedinţă pentru a putea fi tratat de spiritele rele.

      Articole recomandate