De la 1 mai vom schimba operatorul de telefonie fără a pierde numărul

telefon mobil

De la 1 mai 2013 utilizatorii serviciilor de telefonie mobilă, iar de la 31 iulie şi utilizatorii de telefonie fixă vor putea păstra numărul dacă decid să treacă la alt furnizor.

Agenţia Naţională pentru Reglementare în Comunicaţii Electronice şi Tehnologia Informaţiei (ANRCETI) anunţă că vrea să stimuleze competiţia pe piaţa comunicaţiilor electronice şi să mărească investiţiile în infrastructură. Şi asta pentru ca utilizatorii de telefonie să aibă mai multe posibilităţi şi să beneficieze de avantajele aduse de noile tehnologii şi servicii.

De la 1 mai, va fi implementată portabilitatea numerelor de telefonie mobilă. Pentru consumatori asta înseamnă că nu-şi vor pierde numărul de telefon dacă schimbă operatorul. Astfel, utilizatorul nu va mai fi robul unui operator de telefonie mobilă“, a declarat Sergiu Sâtnic, directorul ANRCETI, pentru adevarul.ro.

Potrivit oficialului, acţiunea va stimula concurenţa între operatorii de telefonie mobilă şi ar putea avea ca efect reducerea tarifelor şi creşterea calităţii serviciilor.

Experienţa internaţională arată că în prima jumătate de an de implementare a portabilităţii până la 10% din utilizatori se folosesc de posibilitatea de a-şi schimba operatorul.

      Articole recomandate