”De ce sunt fericit.” 55 de istorioare scurte

Cititorii unui blog și-au împărtășit motivele pentru care astăzi sunt fericiți. Răspunsurile lor au alcătuit o colecție de 55 de mici istorioare, lectura cărora transmite căldură și speranță.

1. Azi, în timp ce dormeam, m-a trezit fiica mea chemându-mă pe nume. Dormeam pe canapea în salonul ei din spital și, deschizând ochii, am văzut-o cum zâmbește. Fiica mea se afla în comă de 98 de zile.

Untitled

2. Astăzi mama mea s-a stins din viață dupa o luptă îndelungată cu cancerul. Prietenul meu cel mai bun, care locuiește la 3000km distanță de mine, m-a telefonat ca să mă consoleze.

– Ce ai face, dacă ași veni acum lângă tine și te-aș cuprinde strâns?

– La sigur ași zâmbi” – i-am răspuns.

În clipa următoare el a sunat la ușă.

Untitled

3. Astăzi bunicul meu de 75 de ani, care deja de 15 ani nu vede din cauza cataractei, mi-a spus: ”Bunica ta e cea mai frumoasă femeie, nu-i așa?” Am stat pe gânduri o clipă, apoi i-am răspuns: ”Da, așa și este. Probabil duci dorul să-i vezi frumusețea in fiecare zi”.

”Dragul meu”, – mi-a spus el, – ”Eu continui să-i văd frumusețea  in fiecare zi. Acum o văd chiar mai bine, decât atunci când eram tineri”.

Untitled

4. Azi mi-am dus fiica la altar. Acum zece ani am scos un baiat de 14 ani dintr-o mașină în flăcări după un accident rutier. Doctorii spuneau ca nu va mai fi capabil să meargă niciodată. Fiica mea l-a vizitat la spital împreună cu mine de câteva ori. Apoi îl vizita singură. Astăzi, înfruntând soarta și cu un zâmbet larg pe față, el îi punea inelul pe deget fiicei mele lângă altar, stând ferm pe piciorele lui.

Untitled

5. Astăzi mă apropiam de ușa magazinului meu (sunt florist) la ora 7 dimineața și am vazut alături un soldat ce mă aștepta. El pleca in misiune in Afganistan pentru un an. Mi-a spus: ”Eu în fiecare vineri îi ofeream soției mele un buchet de flori, și aș vrea ca ea să le primească în continuare, chiar și când sunt departe”. Apoi a făcut o comandă de 52 de livrări de flori în oficiul soției in după-masa fiecărei vineri, până când el se va întoarce. I-am dat o reducere de 50% – o asemenea dragoste mi-a umplut toată ziua cu voie și lumină.

Untitled

6. Azi i-am spus nepotului meu de 18 ani că nimeni nu m-a invitat la balul de absolvire la vremea mea, de aceea nici nu m-am dus. El a venit la mine în aceasta seară, îmbrăcat la costum, și m-a luat la balul său de absolvire în calitate de prietenă.

Untitled

7. Astăzi, când ea s-a trezit după 11 luni de comă, m-a sărutat și mi-a spus: ”Îți mulțumesc pentru că ești aici, pentru toate istoriile frumoase ce mi le-ai spus și pentru că ai crezut in mine… Și da, vreau să-ți fiu soție”.

Untitled

8.  Azi la amiază stăteam pe o bancă in parc și mâncam un sandviș, când am vazut cum o mașină cu un cuplu în vârsta s-a apropiat de stejarul bătrân din apropiere. Din geamul deschis se auzea un jazz bun. Apoi, bărbatul a coborât, s-a dus și i-a deschis ușa pasagerei sale, a luat-o de mână și a condus-o la câțiva metri de automobil și acolo, timp de jumatate de oră, au dansat sub stejarul mare și bătrân.

Untitled

9. Azi am operat o fetiță mică. Avea nevoie de transfuzie de sânge, grupa I. Noi nu aveam în rezervă, însă fratele ei geamăn avea aceeași grupă. I-am explicat că e o chestiune de viață și de moarte. El s-a gândit numai o clipă, apoi și-a luat rămas bun de la părinți. N-am atras atenția la acest detaliu, până când nu i-am prelevat sânge iar el a întrebat: ”Deci, când o să mor?” El credea că-și dă viața pentru sora lui. Slavă Domnului, amândoi sunt bine.

Untitled

10. Astăzi tatăl meu  e cel mai bun tată din lume. El e soțul iubitor al mamei mele (mereu reușește să o facă să râdă), a fost la toate meciurile mele de fotbal de când aveam 5 ani (acum am 17), și înteține toată familia, lucrând maistru de șantier. Azi dimineață, căutând un clește în lada lui cu unelte, am găsit o foaie murdară împăturită. Era o pagină veche din jurnal, pe care tatăl meu a completat-o cu exact o luna înainte de a mă naște.  Acolo scria: ”Am 18 ani, sunt un alcoolic pe cale să fie alungat de la studii, cu o istorie de auto-mutilare, o jertfă a cruzimii față de copii, și un delicvent ce a furat un automobil. Pe lângă astea, luna viitoare voi mai fi și ”părinte-adolescent”. Însă eu jur, că voi face tot ce-mi stă în puteri pentru fetița mea. Voi fi tatăl pe care nu l-am avut.” Nu știu cum el a făcut asta, însă lui i-a reușit.

Untitled

11. Azi fiul meu de 8 ani m-a strâns puternic în brațe și mi-a  spus: ”Ești cea mai bună mamă din întreaga lume”. Am zâmbit și l-am întrebat sacrcastic: ”De unde poți să știi? Tu doar nu ai văzut toate mamele din lume”. La care el m-a strâns mai tare, și a spus: ”Am văzut. Lumea mea ești tu”.    Untitled

12. Azi am examinat un pacient cu o formă complicată de Alzheimer. El rar când își poate aminti cum îl cheamă și în genere, pur și simplu uită unde se află sau ce a spus cu 1 minută mai devreme. Numai că printr-o minune (care probabil se cheamă dragoste), de fiece dată când soția sa îl vizitează, el își amintește cine e ea, și o întâmpină cu cuvintele ”Salut, frumoasa mea Kate.”

Untitled

13. Astăzi labradorul meu împlinește 21 de ani și deabia dacă poate să stea în picioare, aproape că nu vede și nu aude deloc, și nu-i ajung puteri măcar sa hamăie. Dar de fiecare dată când intru în cameră, el dă bucuros din coadă.

Untitled

14. Azi e aniversarea noastră de 10 ani, însă cum eu și soțul am rămas fără  lucru și ne-am înțeles să nu cheltuim bani pe cadouri. Când m-am trezit dimineața, soțul era la bucătărie. M-am coborât jos și am văzut flori sălbatice în toată casa. Erau nu mai puțin de 400, iar el chiar nu a cheltuit nici un ban.

Untitled

15. Bunica mea are 88 de ani, pisica ei – 17, și ambele sunt nevăzătoare.  Bunica are un câine-ghid care o ajută să se deplaseze prin casă, ceea ce e firesc și normal. Însă de la o vreme câinele a început să o ghideze și pe pisică. Când ea miaună, câinele se apropie și se freacă cu nasul de dânsa, după care pisica se ridică și merge după câine – către mâncare, către ”veceu”, către fotoliu, pe care ei îi place să doarmă.

Untitled

16. Astăzi am vazut cu groază pe fereastra de la bucătărie – cum fiica mea de 2 ani a lunecat și a căzut in bazinul din curte. Dar până ca eu să ajung la ea și să fac ceva, câinele nostru a sărit după dânsa, a apucat-o de gulerul cămașei și a tras-o spre scări, unde ea putea să se ridice și singură.

Untitled

17. Azi fratele meu mai mare a donat, deja  a 16-a oară, maduva osoasă pentru tratamentul cancerului meu. El comunica direct cu doctorul meu, de aceea eu nu știam nimic. Iar astazi, doctorul mi-a spus că tratamentul, se pare, lucrează: ”Numărul de celule canceroase s-a redus drastic în ultimele câteva luni”.

Untitled

18. Azi mergeam acasă cu bunicul, când brusc el s-a întors înapoi și mi-a spus: ”Am uitat să cumpăr un buchet de flori pentru bunica ta. Hai să mergem la florăria de după colț. Nu ne va lua mult timp”. ”Ce ocazie deosebită e azi, că trebuie să-i cumperi flori?”, am întrebat eu. ”Nimic deosebit” – a răspuns el. ”Fiecare zi e deosebită. Bunica ta iubește florile. Ele o fac să zâmbească”.

Untitled

19. Azi am recitit bilețelul de adio, pe care l-am scris pe 2 septembrie 1996 cu două minute înainte ca prietena mea să bată la ușă și să spună ”Sunt însărcinată”. Brusc am simțit ca vreau să traiesc din nou. Astăzi ea e soția mea iubită. Iar fiica, care are deja 15 ani, are doi frățiori mai mici. Din când în când recitesc acest bilețel de adio, ca să-mi readuc aminte să fiu recunoscător – am primit a doua șansă să trăiesc și să fiu iubit.

Untitled

20. Astăzi, ca și în fiecare zi din cele două luni de când m-am întors de la spital cu cicatrici de la arsuri pe față (am fost internată aproape o lună, după ce casa noastră a fost mistuită de un incendiu), am găsit pe dulapul meu de la școală un trandafir roșu. Nu știu cine vine în fiecare dimineață și pune acești trandafiri. Eu chiar de câteva ori am venit intenționat mai devreme ca să-l întâlnesc pe acest om – dar de fiecare dată trandafirii erau deja acolo.

Untitled

21. Astăzi se împlinesc 10 ani de la moartea tatălui meu. Când eram mică, el îmi cânta des o melodie scurtă înainte de somn. Când aveam 18 ani și el era internat în spital cu cancer, deja eu îi cântam acea melodie. De atunci nu am mai auzit-o, până când astăzi soțul meu a fredonat-o sub nas. Când colo, s-a dovedit mama sa tot i-o cânta când el era mic.

Untitled

22. Azi, la cursurile noastre de limbajul semnelor, s-a prezentat o femeie, căreia curând îi vor extirpa corzile vocale din cauza cancerului. Soțul ei, patru copii, două surori, fratele, mama, tatăl și doisprezece prieteni apropiați s-au înscris împreună cu dânsa, ca să aibă posibilitatea să comunice cu ea în continuare.

Untitled

23. Astăzi, fiul meu de 11 ani vorbește liber în limbajul semnelor, pentru că prietenul lui, Josh, cu care au crescut împreună de mici copii, e surd. Mă bucură să văd cum prietenia lor crește cu fiece an.

Untitled

24. Astăzi, din cauza bolii Alzheimer și a demenței senile, bunicul meu deja tot mai des nu-și mai recunoaște soția, atunci când se trezește dimineața.  Acest aspect o îngrijora pe bunica mea cu un an în urmă, când s-a întâțmplat prima dată, însă acum ea a devenit sprijinul lui. Ea chiar se joacă în fiecare dimineață cu dânsul, încercând să-l facă să o ceară de soție până la amiază. Și până astăzi nu a pierdut niciodată.

Untitled

25. Azi tatăl meu a murit din cauze naturale la vârsta de 92 de ani. L-am găsit stând pașnic in fotoliu în camera sa. Pe genunchii lui, cu fața în sus,  stăteau trei fotografii 8X10 in rame – erau fotografiile mamei mele ce a decedat cu 10 ani în urmă. Ea a fost dragostea vieții lui și, înainte de moarte, se pare, a vrut să o mai vadă o dată.

Untitled

26. Astăzi sunt o mamă mândră cu un fiu de 17 ani. Chiar dacă el s-a născut nevăzător, aceasta nu l-a încurcat să învețe foarte bine, să devină chitarist (primul album al formației lui a depășit 25000 descărcări), și o pereche excelentă pentru iubita sa, Valerie. Azi sora lui mai mică l-a întrebat ce iubește el cel mai mult la Valerie, și el i-a răspuns: ”Totul. Ea e superbă.”

Untitled

27. Azi, la restaurant, am deservit un cuplu bătrân. După felul în care ei se uitau unul la altul, se vedea foarte bine că ei se iubesc nespus. Când bărbatul a pomenit că ei sărbătoresc jubileul, am zâmbit și le-am spus: ”Dați-mi voie să ghicesc. Sunteți împreună de o veșnicie”. La care ei au zâmbit și femeia a zis: ”Da fapt, nu e așa. Azi e aniversarea noastră a cincea. Noi ambii am trăit mai mult decât soții noștri, însă soarta ne-a mai dat o șansă să iubim”.

Untitled

28. Azi tată meu a găsit-o pe sora mea mai mică – vie, legată în lanțuri într-un hambar. Ea fusese răpită în apropiere de Mexico City acum 5 luni. Autoritățile au încetat căutările după două săptămâni de la dispariție. Eu și cu mama ne-am resemnat – luna trecută am îngropat-o. Toat- familia și prietenii au venit la înmormântare. Toți – în afară de tata – el e singurul care s-a încăpățânat să o caute. ”O iubesc prea mult, ca să mă dau bătut”, – zicea el. Iar acum ea e acasă, pentru că el nu s-a dat bătut.

Untitled

29. Azi împreună cu sora mea am nimerit într-un accident rutier. La școală, sora mea e Miss Popularitate. Ea îi cunoște pe toți, toți o știu pe dânsa. Iar eu sunt ceva mai introvertită – tot timpul comunic numai cu două fete. Sora mea a scris imediat despre accident pe Facebook. Și în timp ce prietenii ei lasău comentarii, cele două prietene ale mele au venit la locul accidentului chiar înainte de sosirea ambulanței.

Untitled

30. Azi mirele meu, militar în termen,  s-a întors din ultima misiune în străinătate. Ieri încă mă gândeam că nu e decât prietenul meu. Cu aproape un an în urmă mi-a trimis un colet, pe care m-a rugat să nu-l deschid încă două săptămâni până la întoarcerea lui, apoi misiunea lui a fost prelungită cu încă 11 luni. Astăzi, când s-a întors acasă, m-a rugat să deschid coletul. Și când am scos din el un inel nemaipomenit de frumos, el s-a lăsat într-un genunchi în fața mea.

Untitled

31. Azi am văzut într-un club de jazz din San-Francisco doi oameni foarte pasionați unul de altul. Femeia era pitică, iar bărbatul avea sub doi metri înălțime. După câteva coctail-uri, ei au ieșit să danseze. Pentru a dansa cu dânsa un dans lent, bărbatul s-a așezat în genunchi.

Untitled

32. Azi am găsit printre hârtii jurnalul vechi al mamei mele, pe care-l ținea de la liceu. În el era lista calităților pe care spera să le găsească în iubitul ei. Această listă e aproape descrierea exactă a tatălui meu, pe care l-a întâlnit când avea 27 de ani.

Untitled

33. Azi, partenera mea la lecția practică de chimie a fost una dintre cele mai frumoase (și populare) fete din școala noastră. Înainte nu îndrăzneam să intru în vorbă cu dânsa, însă cînd colo, ea s-a dovedit a fi foarte simplă și drăguță. În timpul lecției am vorbit, ne-am râs, iar la final am primit și note maxime (ea s-a dovedit a fi și foarte deșteaptă). După asta, am mai schimbat câteva vorbe în afara orelor. Săptămâna trecută, când am aflat că încă nu a ales cu cine să se ducă la balul școlar, îmi doream foarte mult să o invit, însă nu am avut curaj. Însă azi, în timpul pauzei de masă, ea s-a apropiat și m-a întrebat formal dacă nu vreau să o invit la bal. Așa și am făcut, la care ea m-a sărutat pe obraz și a spus ”Da!”.

Untitled

34. Azi, la a zecea noastră aniversare, șoția mi-a întins bilețelul de adio pe care l-a scris când avea 22 de ani, în ziua în care ne-am întâlnit. Și mi-a spus: ”În toți acești ani nu-mi doream să știi cât eram eu atunci de naivă și impulsivă. Dar chiar dacă nu ai știut, tu atunci mi-ai salvat viața. Mulțumesc”.

Untitled

35. Bunicul meu păstrează pe noptieră o fotografie veche din anii ’60, pe care e el împreună cu bunica, în timp ce râdeau la o petrecere. Bunica mea a murit de cancer în 1999, când aveam 7 ani. Azi l-am vizitat, și a observăt că mă uitam la fotografie. S-a apropiat, m-a îmbrățișat și a spus: ”Ține minte – dacă ceva nu veșnic, nu înseamnă că nu merită efortul”.

Untitled

36. Azi am încercat să le explic celor două fiice ale mele de 4 și 6 ani, că suntem nevoiți să ne mutăm din casa noastră cu patru dormitoare într-un apartament cu numai 2, până când voi găsi un post nou cu salariu bun. Fiicele s-au uitat una la alta, apoi cea mai mică a întrebat: ”Ne vom muta cu toții acolo?”, ”Da”, – am răspuns eu. ”Atunci nu văd nimic rău în asta”, – a răspuns ea.

Untitled

37. Sunt mamă a doi copii și bunică a 4 nepoți. La 17 ani am rămas însărcinată cu gemeni. Când iubitul meu și prietenii au aflat că nu am de gând să fac avort, toți s-au întors cu spatele la mine. Însă nu m-am dat bătută. Fără să las școala, m-am angajat la lucru, am absolvit universitatea – unde și am întâlnit bărbatul, care iată deja de 50 de ani îmi iubești copii ca și cum ar fi ai lui.

Untitled

38. Azi, când împlinesc 29 de ani, m-am întors dintr-a patra și ultima misiune militară în străinătate. Mica fetiță a vecinilor părinților mei (care, dacă sincer, nu mai e deloc mică – acum are 22 de ani), m-a întâlnit la aeroport cu un trandafir lung și frumos, o sticlă cu vinul meu preferat, după care m-a chemat la o întâlnire.

Untitled

39. Azi, fiica mea a acceptat cererea în căsătorie a iubitului ei. El e cu 3 ani mai mare decât dânsa. Au început să se întâlnească când ea avea 14 ani, iar el – 17. Mie atunci nu-mi plăcea deloc această diferență de vârste. Când el a împlinit 18 ani cu o săptămână înainte ca ea să împlinească 15, soțul meu a insistat ca ei să pună capăt relației. Au rămas prieteni, însă se întâlneau cu alți oameni. Însă acum, când ea are 24, iar el 27 – eu nu am văzut altă pereche care să se iubească atât de puternic.

Untitled

40. Când am aflat azi că mama stă acasă cu gripă, m-am dus la supermarket să-i cumpăr conserve cu supă. Acolo am dat peste tata, care avea în cărucior 5 cutii cu supă, soluții pentru răceală, șervețele, tampoane, 4 DVD-uri cu filme romantice și un buchet de flori. Tatăl meu m-a făcut să zâmbesc.

Untitled

41. Azi stăteam la balconul hotelului, când am vazut cum pe plaja mergea un cuplu de îndrăgostiți. După mișcările lor se vedea că ei într-adevăr savurează faptul că sunt împreună. Când au ajuns mai aproape, am înțeles că aceștia sunt părinții mei. Dar cu 8 ani în urmă ei mai n-au divorțat.

Untitled

42. Azi am petrecut frumos timpul cu prietenul meu. Am doar 17 ani, însă eu și Jake ne întâlnim deja de 3 ani. Aseară am petrecut pentru prima dată o noapte împreună. Însă nu ne-am ocupat cu ”asta” nici înainte, nici noaptea trecută. Am copt biscuiți, am vizionat două comedii, am jucat în Xbox și am adormit îmbrățișați. În ciuda avertizărilor părinților mei, el s-a dovedit a fi un adevărat gentleman și cel mai bun prieten.

Untitled

43. Azi, când am bătut în scaunul meu cu rotile și i-am spus soțului: ”Știi, tu ești singurul motiv pentru care vreau să scap de  această chestie”, el m-a sărutat pe frunte și a răspuns: ”Draga mea, eu nici nu o observ”.

44. Azi bunicul și bunica mea, care au peste 90 de ani, din care 72 trăiți împreună, au murit amândoi în timpul somnului, cu diferența aproximativă de o oră.

Untitled

45. Azi la mine în vizită a venit tatăl meu – pentru prima dată în jumătate de an din ziua când i-am spus că sunt gay. Când am deschis ușa, el m-a îmbrățișat cu lacrimi în ochi și cuvintele: ”Iartă-mă, Jason. Eu te iubesc”.

Untitled

46. Azi sora mea de 6 ani, care are autism, a pronunțat primul ei cuvânt – numele meu.

Untitled

47. Azi, la vârsta de 72 de ani, la 15 de ani de la moartea bunicului meu, bunica mea se mărită din nou. Eu am 17 ani, și în toată viața mea nu am mai văzut-o atât de fericită. Cât e de motivant să vezi oameni de așa vârstă, atât de îndrăgostiți unul de altul. Niciodată nu e prea târziu.

Untitled

48. În aceată zi, cu aproape 10 ani în urmă, m-am oprit la o intersecție și în mine s-a tamponat un automobil. La volanul lui era un student al Universității din Florida – ca și mine. El și-a cerut  amabil scuze. Cât timp am așteptat poliția și mașina de tractare, am găsit limbă comună și curând râdeam de glumele ce ni le spuneam unul altuia. Am făcut schimb de numere, iar ce a fost după – e deja istorie. Recent am sărbătorit a 8-a aniversare.

Untitled

49. Azi, după doi ani de despărțire, eu și fosta mea soție am reușit în sfârșit să rezolvăm neînțelegerile ce le-am avut, și ne-am înțeles să luăm cina împreună. Am stat de vorbă și am râs timp de 4 ore. Iar înainte de plecare, ea mi-a înmânat un plic mare și umflat. În el erau 20 de scrisori de dragoste, pe care ea le-a scris în acești 2 ani. Iar pe plic era un sticker cu inscripția ”Scrisori, ce nu le-am trimis din încăpățânare”.

Untitled

50. Azi am nimerit într-un accident, care mi-a lăsat o rană adâncă în frunte. Doctorul a bandajat capul și a spus să nu ating pansamentul timp de o săptămână, ceea ce m-a întristat. Cu două minute în urmă, fratele meu mai mic a intrat în camera mea cu un pansament pe cap ca al meu. Mama a spus, ca el a insistat să aibă și el unul, ca eu să nu mă simt singur.

Untitled

51. Azi, în timp ce bunicul meu de 91 de ani (medic militar, erou al războiului și om de afaceri de succes) stătea pe patul de spital, l-am întrebat care crede că e cea mai mare reușită a vieții lui. El s-a întors spre bunica, a luat-o de mână, a privit-o în ochi și a spus: ”Faptul că am îmbătrânit alături tine”.

Untitled

52. Azi prietenul meu orb mi-a descris în cele mai bogate detalii cât e de frumoasă noua lui prietenă.

Untitled

53. Azi, când vedeam cum bunicii mei de 75 de ani se amuzau și râdeau la bucătărie de glumele ce și le spuneau unul altuia, am înțeles că, pentru o clipă scurtă, am reușit să văd ce e ”o dragoste adevărată.” Sper să o găsesc  și eu vreodată.

Untitled

54. În această zi, cu exact 20 de ani în urmă, am riscat cu viața pentru a salva o femeie luată de apele râului Colorado. Așa am întâlnit-o pe soția mea – dragostea vieții mele.

Untitled

55. Azi, la aniversarea a 50 de ani de la căsătorie, ea mi-a zâmbit și a spus: ”Regret, că nu te-am întâlnit mai devreme”.

Sursa

Yupi!

Hai să fim prieteni

Cu fiecare like noi devenim mai buni

Abonează-te!

Lasă-ne adresa ta de e-mail, iar noi vom avea grijă să primești cele mai bune articole de pe Yupi.md

      Articole recomandate