De ce se uită bărbaţii după alte femei !

flirt in straa

În urma unui studiu, cercetătorii scoţieni ne dezvăluie care este motivul pentru care bărbaţii se uită după alte femei.

Potrivit apropo.ro, studiul arată că bărbaţii sunt atraşi de acele chipuri pe care nu le-au mai întâlnit vreodată, în timp ce femeile sunt atrase de feţele masculine ce sunt cunoscute.

Cercetătorii cred că un posibil motiv ar putea fi faptul că bărbaţii au evoluat să-şi maximizeze sucessul reproductiv prin împerecherea cu un număr cât mai mare de partenere.

Anthony Little, coordonatorul acestui studiu, sintetizează rezultatele cercetării: „Bărbaţii au considerat că feţele feminine pe care le văzuseră deja erau mai puţin atrăgătoare. Există această tendinţă a bărbaţilor de a încerca să aibă un număr cât mai mare de partenere, pentru că astfel îşi pot spori în mod dramatic succesul reproductiv”.

Psihologul Jane McCartney crede că faptul că bărbaţii sunt programaţi să facă sex cu mai multe partenere se datorează evoluţiei. „Bărbaţii sunt orientaţi spre a se reproduce cât mai mult cu putinţă, iar unii chiar aplică această tendinţă. Dar, dacă este să privim din punct de vedere practic, nu prea este logic să faci mulţi copii cu multe femei diferite”, a concluzionat specialista.

      Articole recomandate