De ce s-a anulat cea mai mare petrecere din Europa de care n-a auzit nimeni (Foto / Video)

Ediţia din 2012 a Kazantip, unul dintre cele mai mari festivaluri de care puţini au auzit – o sărbatoare a depravării şi muzicii dance, din peninsula ucraineană Crimeea, care durează o lună de zile – este pusă sub semnul întrebării din cauza lipsei acordului autorităţilor locale, potrivit kazantip.com.

In fiecare vara, satul adormit de pe malul Marii Negre, Popovka, este luat cu asalt de mii de adepti ai muzicii dance si techno care devin contaminati de petrecerile cu mii de wati si hectolitri de vodca. Cat despre organizatori, Kazantip nu mai e de mult timp doar un festival de muzica – a devenit o „republica” independenta. Nikita Marshunok este unul dintre fondatorii evenimentului si s-a autoproclamat presedintele „Republicii Kazantip”: „Ceea ce face Kazantipul diferit de orice alt eveniment e faptul ca pentru noi nu muzica e principalul spectacol”. „Noi nu suntem un festival, iar cetatenii din Kazantip nu sunt doar participanti la un festival – ei formeaza natiunea kazantipienilor„, mai spune Marshunok.

Intr-adevar, Kazantip e cu totul diferit. A fost creat in ultimele zile de existenta a Uniunii Sovietice pentru a implini dorintele tinerilor rusi si ucrainieni de a infiinta o petrecere de mare amploare, similara cu modul de distractie al tinerilor din Europa Occidentala. Evenimentul se desfasura initial pe ruinele unei centrale nucleare abandonate, insa ulterior s-a mutat in satul Popovka. Peste 150.000 de tineri vin anual la eveniment, iar cele zece scene uriase ii determina pe ucrainieni sa se mandreasca cu cea mai mare si cea mai lunga petrecere din Europa.

„În baza unei probleme de licenţiere din partea autorităţilor responsabile, festivalul Kazantip nu poate comercializa bilete şi mâncare şi de aceea e forţat să anuleze ediţia şi să restituie banii plătiţi pe bilete”, se arată într-o precizare afişată pe siteul oficial al evenimentului.

      Articole recomandate