De ce nu arăţi bine în toate fotografiile

Toată lumea a fost, cel puţin o dată, nemulţumită de cum arată într-o fotografie. Indiferent de cât de mult ne străduim, în unele arătăm bine, în altele groaznic. Fotograful Stephen Eastwood a dezlegat misterul, demonstrând că diferenţa dintre o fotografie bună şi una proastă este dată de lentilele camerei foto, scrie Daily Mail.

El a realizat o serie de fotografii de tip portret, folosind acelaşi chip, aceeaşi expresie şi aceeaşi luminozitate, dar schimbând lentilele camerei foto utilizate.

Diferenţa e făcută de nivelul la care fiecare lentilă distorsionează imaginea naturală, schimbând lumina astfel încât o imagine tridimensională să pară una bidimensională. În funcţie de lungimea focală a lentilei, imaginea se va deforma.

Eastwood a realizat o serie de fotografii, utilizând o gamă largă de lentile, de la 19 mm la 350 mm, şi mişcând camera foto astfel încât modelul său să fie încadrat în acelaşi fel. Cu cât este distanţa focală mai mică, cu atât spaţiul cuprins în fotografie este mai mare. De aceea, o lentilă „ochi de peşte” (15 mm) distorsionează obiectele dramatic. O lentilă mai mare, de 350 mm, va aplatiza şi va extinde faţa subiectului.

      Articole recomandate