De ce dorm tot timpul bebeluşii cerşetoarelor?

1

Toată lumea a sesizat că bebeluşii ţinuţi în braţe de femeile care cerşesc pe străzi nu sunt plângăcioşi. De fapt, i-a auzit cineva vreodată?

De ce dorm tot timpul bebeluşii cerşetoarelor?

Povestea este terifiantă şi veche de pe vremea comuniştilor. Îi vezi cerşind la colţ de stradă, la biserică, în dreptul magazinelor, la metrou sau printre maşini. Pe femei le auzi că îţi cer ceva de pomană… pentru micuţ, dar pe bebeluşii care stau zile întregi afară, indiferent de anotip şi temperatură i-aţi auzit plângând sau gândurind vreodată? Nu cred. Şi toată lumea are aceeaşi întrebare: de ce ei dorm tot timpul?

Totul face parte dintr-un plan extrem de bine pus la punct, iar înţelegerile între membrii etniei rromă nu vor fi date de gol de vreunul dintre ei. Tactica impresionării trecătorilor este pusă la punct de superiorii celor de pe stradă. Există reţele organizate de cerşetorie, iar bebeluşii şi copii sunt închiriaţi de la familii dezorganizate şi care nu mai au ce să le ofere, sau chiar răpiţi, scrie pe blogul lui Simonne Sacalianu care a avut îndrăzneala să întrebe pe o cerşetoare despre acest mister.

4569402710_041d651407_z

Desigur, răspunsul nu l-a primit din partea acesteia, căci ei nu au voie să vorbească, ci din partea unui seamân de-al acesteia, al cărui nume nu a fost făcut public, dar care nu s-a sfiit să spună adevărul. Banii adunaţi de cei de pe stradă sunt colectaţi de un şef, care îi răsplăteşte pe fiecare după nevoi – o vodcă, o shaworma, ceva droguri.

Adevărul despre aceşti beţi copii care nu spun şi nu plâng niciodată este acela că sunt drogaţi pentru a sta liniştiţi toată ziua. Copilul doarme, „mama” îşi face norma. Acestor micuţi li se dă heroină, ceaiuri cu mac, alcool, sau alte lucruri care depăşesc orice imaginaţie. Vorbim aici despre aceia dintre ei care sunt cu chipurile la vedere. O parte dintre cerşetori mai folosesc şi păpuşi, a căror faţă este mereu acoperită. Nimeni nu se apropie de ele să le vadă pruncul. Unii dintre ei sunt schilodiţi încă de mici, în mod intenţionat.

Urmarea acestui fapt este de la sine înţeleasă – organismul micuţilor nu rezistă prea mult în asemenea condiţii şi cedează. „Adesea, copiii mor. Şi lucrul cel mai îngrozitor – uneori copiii mor în timpul “zilei de lucru”. Iar mama imaginară trebuie să ţină pe braţe un copil mort, până seara. Astea sunt regulile. Iar trecătorii o să arunce ceva bănuţi în pungă şi vor crede că fac o faptă morală. Că ajută o “mamă singură”…„, scrie pe blogul lui Simonne.

Au fost alertate organele de poliţie, însă cerşetorii ştiu cum să se apere şi cum să se facă nevăzuţi. Întotdeauna. Dar autorităţile ce fac?

(via apropo.ro)

      Articole recomandate