Darwin awards: Premiile pentru prostie extremă, în 2013

morti-stupide

De mai mulţi ani, blogul Darwinawards.com realizează un top al prostiei extreme, relatând despre întâmplări extrem de amuzante, care se termină însă tragic, cu moartea personajelor principale.

Principiul acestor premii este că autorii sunt atât de proşti încât îşi merită soarta, ajutând astfel la perpetuarea şi evoluţia speciei umane. Iată un top Darwin realizat în SUA, scrie gandul.info.

1. Topul prostiei pe 2013 este câştigat de un american din Long Beach, California, care a încercat să jefuiască un magazin. James Elliot a tras cu pistolul către victima sa, însă arma nu s-a descărcat. Uimit, americanul s-a uitat pe ţeavă, ca să vadă ce s-a întâmplat cu arma. De data asta, pistolul a funcţionat, iar bărbatul a murit pe loc.
2. Locul doi este câştigat de o întâmplare dintr-un hotel din Elveţia. Un bucătar şi-a pierdut un deget în maşina de tocat carne şi a apelat la compania sa de asigurări, pentru a fi despăgubit. Compania a suspectat însă că vina a fost a bucătarului, care a fost neglijent, astfel că şi-a trimis un reprezentant la faţa locului. Acesta a încercat şi el maşina de tocat carne şi şi-a pierdut de asemenea un deget. Cererea bucătarului a fost aprobată.

3. Al treilea loc pe podium revine unui bărbat care a dat zăpada la lopată timp de o oră, pentru a-şi crea un loc unde să-şi parcheze maşina, în timpul unui viscol din Chicago. Când a adus maşina, a descoperit că locul de parcare îi fusese ocupat de o femeie. Evident, a împuşcat-o.

4. După ce s-a oprit să bea câteva pahare la un bar clandestin din Zimbabwe, un şofer de autobuz a descoperit că cei 20 de pacienţi cu probleme mintale pe care îi transporta evadaseră. Nevrând să îşi recunoască incompetenţa, şoferul a mers la o staţie de autobuz din apropiere şi a oferit tuturor celor prezenţi o călătorie pe gratis. Apoi i-a dus pe oameni la spitalul de nebuni, spunând că pacienţii sunt foarte agitaţi şi au tot felul de fantezii bizare. Minciuna a fost descoperită abia după 3 zile.

5. Un adolescent american se afla în spital, recuperându-se după nişte răni serioase la cap, în urma unui accident de tren. Când a fost întrebat cum s-a rănit, băiatul le-a spus poliţiştilor că a încercat să vadă cât de aproape se poate să îţi pui capul de un tren aflat în mişcare, fără să fii lovit.

6. Un bărbat a intrat într-un supermarket din Louisiana, a pus o bancnotă de 20 de dolari pe tejghea şi a cerut să îi fie schimbată. Când vânzătorul a deschis casa, bărbatul a scos un pistol şi a cerut toţi banii, iar vânzătorul i-a dat. Bărbatul a luat banii, dar a lăsat bancnota de 20 pe tejghea. Suma pe care o furase din casă a fost de 15 dolari.

7. Un tip din Arkansas avea poftă de bere şi a decis să arunce o cărămidă prin geamul unui magazin, să ia nişte băutură şi să fugă. A luat cărămida, a aruncat-o, însă aceasta a ricoşat din geam înapoi în capul bărbatului, lăsându-l inconştient. Geamul era din plexiglas.

8. În timp ce o femeie ieşea dintr-un magazin din New York, un bărbat i-a furat poşeta. Vânzătorul a sunat imediat la poliţie, iar femeia le-a dat detaliile exacte ale hoţului. În câteva minute, poliţiştii l-au prins pe hoţ şi l-au adus înapoi la magazin. I s-a cerut să stea nemişcat pentru identificare. Hoţul a replicat: „Da, domnule poliţist, ea e femeia de la care am furat poşeta”.

9. Un bărbat din Michigan a intrat într-un restaurant Burger King la 5 dimineaţa şi a cerut toţi banii. Vânzătorul l-a refuzat, spunându-i că nu poate deschide casa fără o comandă de mâncare. Hoţul a cerut nişte inele de ceapă, însă vânzătorul i-a spus că acestea se servesc doar la micul dejun. Hoţul a cedat şi a plecat.

10. Un bărbat din Seattle a încercat să fure benzină dintr-un rezervor, sugând dintr-un furtun. Când poliţia a ajuns la locul faptei, omul se afla întins pe jos, lângă garaj, fiindu-i foarte rău pentru că înghiţise o grămadă de benzină. El şi-a recunoscut fapta, iar proprietarul nu a mai depus plângere, spunând că s-a distrat copios şi că hoţul şi-a primit deja pedeapsa.

      Articole recomandate