Dansurile care au cucerit lumea: de la Lambada şi Macarena, la Gangnam Style

dans

În 2012, toată lumea a dansat Gangnam Style, dar coregrafia sud-coreeanului Psy nu a fost prima care a făcut oamenii din întreaga lume să danseze în acelaşi ritm.

Înainte de Gangnam Style, piesă care a stabilit pe YouTube un record greu de bătut, cu peste 1,3 miliarde de vizualizări, lumea a dansat pe Lambada, Macarena sau El Meneaito. Multe dintre piesele care au ajuns „viral” de-a lungul timpului se aud şi acum la petreceri şi în cluburi, fie în original, fie remixate şi ridică lumea în picioare.

Iată dansurile care au cucerit lumea în ultimele decenii şi sutn cele mai populate la petreceri din întreaga lume:

Village People – YMCA

YMCA este o melodie pe care toata lumea o stie si nu prea are cum sa nu-ti dea o stare de energie pozitiva. In afara de asta, miscarile dansului sunt foarte usoare, tocmai de aceea sunt si cunoscute si practicate pe la petreceri.

 

Kaoma – Lambada

 

Vanilla Ice – Ice Ice Baby

 

MC Hammer – U Can’t Touch This

 

El Meneaito

Meneaito este cu siguranta printre cele mai cunoscute melodii cu dans propriu si aproape nelipsita de la orice petrecere. In general, chiar daca atmosfera este „statica”, la auzul piesei Meneaito toata lumea se ridica si danseaza.

 

Nigel & Marvin – Follow the Leader

 

Lou Bega – Mambo No. 5

 

Las Ketchup – Asereje

Asereje a fost hitul trupei Las Ketchup si a reusit sa se faca popular in intreaga lume, atat pentru versurile amuzante, cat si pentru miscarile hilare ale fetelor.

 

Macarena

Macarena este printre cele mai cunoscute si iubite piese cu dans propriu. Aproape oricine a auzit, cunoaste sau are habar despre coregrafia acestei melodii; tocmai de aceea este foarte potrivita la petreceri, pentru a anima atmosfera.

 

Carrapicho – Tic Tic Tac

Tic Tic Tac te face sa dansezi aproape oricand o auzi. Este o melodie „care te scoate din stari”, am putea spune, iar dansul este foarte vesel.

 

Rednex – Cotton Eye Joe

O piesa foarte antrenanta, energica si vesela care te face sa dansezi. Toata lumea stie cum se danseaza, pentru ca este foarte simplu, dar si interesant, pentru faptul ca iti schimbi partenerii de dans pe toata durata piesei. Cotton Eye Joe ar trebui trecuta pe lista de melodii de la orice petrecere.

 

Dansul Pinguinului

O melodie romaneasca ce a facut si face furori la petreceri. Este antrenanta, vesela si aproape de nelipsit de la orice adunare cu cantec. Si cu siguranta „Dansul Pinguinului”, a devenit viral la petrecerile date de moldoveni.

 

Michel Telo – Ai se Eu te Pego

Ai Se Eu Te Pego s-a facut foarte repede cunoscuta in intreaga in lume, la fel si dansul sau mai bine zis anumite miscari pe care ni le-a aratat cantaretul Michel Telo. Se pare ca lumii i-a placut aceasta piesa, tocmai de aceea poate fi o solutie buna de a  ridica oamenii sa danseze pe la petreceri.

 

PSY – Gangnam Style

 

Michael Jackson

O menţiune specială merită stilul de dans al lui Michael Jackson, pe care oricine a încercat, măcar o dată să-l imite. Iată câteva dintre cele mai celebre mişcări ale megastarului:

 

Dansul  Harlem Shake

Apărut la începutul anilor ’80, dansul Harlem Shake a renăscut mulţumită unei piese produse de artistul newyorkez Baauer. Cântecul a generat o serie de videoclipuri în care o persoană mascată se mişcă pe Harlem Shake singură, în timp ce alte persoane din fundal îşi văd de treburile lor.

Apoi, dintr-o dată, toţi indivizii din cadru se dezlănţuie, iar ritmul muzicii accentuiaza acest lucru. Dansul are succes si pe meleagurile noastre, ne putem convinge prin faptul ca mai multi tineri de la noi au postat filmulete cu acest dans pe net .

Acum că ai văzut lista cu cele mai populare dansuri din întreaga lume, sugereazăni şi tu dansurie care le  dansaţi cu prietenii la petreceri şi le consideri demne pentru acest top.

      Articole recomandate