Dan Olaru, cel mai tânăr reprezentant al Moldovei la Olimpiadă ajunge în optimi (video)

Cel mai tânăr reprezentant al Moldovei la Olimpiadă, Dan Olaru s-a calificat în optimile probei tir cu arcul. Sportivul de doar 15 ani a fost aplaudat de publicul de la Londra după ce l-a învins categoric pe britanicul Simon Terry, în şaisprezecimile competiţiei.

Dan Olaru s-a calificat în optimile competiţiei individuale de tir cu arcul de la Jocurile Olimpice. În prima rundă, Olaru a trecut cu scorul de 6-5 de medaliatul cu argint pe echipe, americanul Jake Kaminski.

Peste doar 20 de minute, moldoveanul de 15 ani l-a înfruntat pe britanicul Simon Terry, susţinut activ de publicul local. Olaru a avut o prestaţie fenomenală în primele primele două seturi, preluând conducerea cu 4-0. După un set trei terminat la egalitate, Olaru a reuşit să câştige partida cu 7-1, după ce şi-a trecut în cont al patrulea set.

La finalul meciului, Dan Olaru a fost aplaudat de publicul local, dar şi felicitat de adversarul său, care e cu 23 de ani mai în vârstă. În optimi, Olaru se va lupta cu favoritul numărul doi al competiţiei, sud-coreeanul Kim Bub-Min. Partida dintre cei doi va avea loc vineri, la ora 12:30.

      Articole recomandate