Dacă vrei…împărat sau proletar

2013-288x300Imediat după revoluția română din `89, un cetățean de rând a fost rugat să comenteze întemnițarea unui politician notoriu din ex-parlamentul comunist al țării:
-Păi ce să zic…eu mă rog ca Dumnezeu să-i dea sănătate, multă…ca să-și ispășească toți cei 18ani de închisoare la care a fost condamnat. Sănătate!

 

Trece anul! Dar dacă tot ce se schimbă în viața noastră e doar cifra din calendar (2->3) – atunci avem probleme: probabil vom fi condamnați să ne ispășim aceleași greșeli/griji/nevoi/dureri/dezamăgiri/neînțelegeri/gânduri cu care ne-am confruntat în 2012.

Dacă vrei, noul an va fi corupt de un sistem politic fraudulos. Dar tu poți alege să fii cinstit și sincer, să nu dai mită și să te strădui a obține totul prin mijloace/metode corecte.

Dacă vrei, noul an va fi compromis de un sistem de învățământ prost și impersonal. Dar poți alege ca în acest sistem, tu să faci o diferență, învățând din puținul care-l oferă școala și din abundența informațională a internetului și a bibliotecilor.

Dacă vrei, șoferii/vânzătorii/medicii/etc îți vor strica anul prin atitudine. Dar tu poți alege să te saluți, să mulțumești, să urezi o zi bună, să zâmbești.

Dacă vrei, toți vor avea grijă să te urască, să te invidieze, să-ți pună bețe în roate. Dar poți alege să-i iubești necondiționat.

Dacă vrei…acest an va fi așa cum vrei tu, nu cum vrea partidul/vecinul/mass-media!
Vei avea un an în care să-ți ispășești pedeapsa pentru greșeli sau unul în care vei investi curajos, înfruntând pericolul falimentului.

În ultima săptămână a lunii decembrie, la New York a fost instalat un coș de gunoi enorm în care americanii își aruncau lucrurile urâte de care vor să se debaraseze în noul an, scriindu-le pe o foiță.
Tu ce ai lăsa să putrezească în 2012?

Mulțumim pentru un 2012 frumos și pentru un 2013 în care TOATE lucrurile vor fi noi. Doamne ajută!

LA MULȚI ANI!

multumesc-1

      Articole recomandate