Daca nu ai timp sa intri pe la biserica, intra pe Internet.

Daca nu ai timp sa intri pe la biserica, intra pe Internet. Cu mana pe mouse in loc de biblie, mai nou oamenii isi marturisesc pacatele prin Skype sau pe retelele de socializare. In ultima vreme, mai multi preoti si-au creat conturi pe Internet si ii asculta pe enoriasi, dandu-le sfaturi. Unul dintre cei mai activi internauti in sutana este parintele Iulian Rata din Lucaseuca, Orhei, care si-a deschis si un site unde orice crestin adevarat, cu icoana si Internet in casa, poate sa ii scrie.

Pe parintele Iulian Rata il gasesti, daca nu la biserica, pe Internet. Discuta zile intregi cu enoriasii, mai ales cu cei de peste hotare. Desi, prin monitor nu-i poate ierta si nici stropi cu agheazma, le da sfaturi. Parintele din Lucaseuca este aproape peste tot pe Internet, pe retelele de socializare, pe e-mail, iar acum doi ani si-a creat si un site propriu unde i se pot adresa intrebari.

Site-ul il adminisitreaza impreuna cu alti doi preoti, unul se afla in Austria, iar celalat la Straseni asa ca programarile se fac tot on-line. Nici preoteasa nu sta deoparte, desi recunoaste ca nu e mare internaut, si-a deschis si ea un cont pe net.

Parintele Iulian Rata este de doar cinci ani preot la Lucaseuca si abia anul acesta a deschis biserica, dar are planuri mari. Pentru inceput, vrea sa mute computerul chiar sub clopotnita.

In sat, preotul a devenit un adevarat idol mai ales pentru tineri. Batranii, insa, unii dintre care nici nu stiu ce-i asta internet, privesc mai sceptic o astfel de legatura cu preotul. Chiar si asa, preotul vrea sa faca auzit sunetul clopotelor din Lucaseuca in toate tarile unde sunt moldoveni, on-line, desigur.

      Articole recomandate