Cursuri gratuite pentru tinerii moldoveni, în Statele Unite: Programul FLEX 2015-2016

Tinerii moldoveni, născuţi în intervalul 1998-2000, au oportunitatea de a beneficia de cursuri gratuite la şcolile din Statele Unite, graţie unui program de schimb academic, finanţat integral de guvernul american.

Se numeşte „FLEX 2015-2016” şi este un proiect care urmăreşte efectuarea unui stagiu de experienţă de studiu, pentru tinerii elevi ai claselor a IX-a, a X-a şi a XI-a, selecţionati pe baza rezultatelor şcolare obţinute până în prezent, în vederea instruirii lor timp de un an de zile în SUA, gazduiţi de familii americane.

FTinerii interesaţi să ia parte la preselecţie, se pot înscrie online în competiţie, accesând formularul disponibil în cadrul secţiunii dedicate proiectului FLEX, la nivelul portalului AmericanCouncils.md.

Participanţii îşi vor face studiile într-un liceu din SUA şi vor trăi într-o familie americană. Programul se desfăşoară pe bază de concurs deschis, finaliştii fiind selectaţi de către o comisie independentă din SUA, alcătuită din experţi în domeniul învăţământului internaţional şi al schimbului academic”, se specifică în comunicatul oficial al Ministerului Educaţiei.

Condiţiile necesare pentru a lua parte la competiţie sunt următoarele:

1.Candidaţii trebuie să deţină cetăţenia Republicii Moldova;

2.Să fie elevi ai claselor a IX-a, a X-a sau a XI-a, născuţi în perioada 1 ianuarie 1998 – 15 iulie 2000; 

3.Să provină din clase care studiază limba engleză.

Persoanele care doresc să obţină informaţii suplimentare vizând desfăşurarea testărilor, pot accesa documentul detaliat, diponibil în format pdf, la nivelul site-ului oficial al Ministerului Educaţiei.

٭Notă importantă: Prin decizia Ministerului Educaţiei al Republicii Moldova, participanţii din clasele absolvente urmează să repete anul de studii la reîntoarcerea în Moldova.

      Articole recomandate