Cum va fi modificat în curând câmpul „News Feed” de pe Facebook

Reprezentanţii site-ului de socializare Facebook au început să lucreze la o serie de schimbări ale câmpului „News Feed”, care vor include filtre destinate listelor de prieteni, dar şi liste inteligente care să ofere utilizatorilor posibilitatea de a aranja automat persoanele din lista de prieteni în maimulte categorii, informează Mashable.


 

Schimbările vor fi realizate pentru a face conţinutul câmpului „News Feed” mai relevant, cei de la Facebook luând hotărârea de a împarţi secţiunea în mai multe liste asemenea câmpului Circles al reţelei de socializare Google+.


„Filtrele vor face, pe de o parte, mai vizibile seturile de postări ale prietenilor utilizatorilor, şi pe de altă parte vor uşura împărtăşirea de mesaje cu aceştia”, explică ghidul noilor caracteristici ale site-ului.


Listele inteligente vor da utilizatorilor posibilitatea de a sorta prietenii în mai multe categorii, cum ar fi colegi muncă sau de clasă şi prieteni care locuiesc pe o rază de 80 de kilometri de oraşul utilizatorului respectivului profil.


Aceste liste pot ajuta utilizatorii site-ului de socializare să posteze diferite mesaje special pentru grupul de prieteni interesaţi de un anumit subiect.


Modificările pot fi interpretate ca un răspuns la schimbările realizate de echipa Google +, ale căror setări permit trimiterea anumitor mesaje doar către grupuri mici de prieteni. Site-ul de socializare Facebook a cuprins în alcătuirea sa încă de la început opţiunea „Friends Lists”, dar doar 5% dintre utilizatori o folosesc, în prezent, în mod corect.

      Articole recomandate