Cum un școlar a cîștigat 2.200.000 $ în 20 de minute prin talentul său extraordinar

Kieron Williamson

Cum să devii bogat în 20 de minute? Simplu. Este suficient să fii îndeajuns de talentat, ca operele tale să se vîndă cu milioane de dolari. Chiar dacă ai numai 10 ani.

Este și cazul lui Kieron Williamson, cunoscut ca ‘’Micul Monet’’, care datorită talentului său deosebit în pictură, reușește să își vîndă lucrările cu sume colosale. Originar din Norfolk, Kieron a început să picteze la 5 ani, la o sărbătoare de familie. De atunci, a pictat zeci de peisaje, fiecare fiind apreciat între 3.5 mii de $ și 30.000 $.

Primele lucrări au apărut pe piață prin 2009. Atunci 19 dintre ele au fost vîndute la un preț de 36.000 $. Aceasta i-a permis micului artist să cumpere o nouă casă pentru el și familia sa. Toți criticii de artă și menegerii de galerii consideră că calitatea lucrărilor sale crește pe zi ce trece. Recent, la ultima licitație, lucrările sale i-au adus peste 2 mln de dolari.

Astăzi, Kieron are fani în toată lumea. Oameni din Europa, Japonia și Canada îi cumpără frecvent lucrările. Marele talent urmează să meargă la școală. Dar nu va înceta nicicum să picteze, pentru că însuși Kieron spune că nu pictează pentru bani sau faimă, ci pentru că pictura e parte din viața lui. 

Morston-sold-for-237-568

Staithe-Road-Winter-Shadows-sold-for-361-570

26016_ss_kieron_williamson_ss_full

Cley-Mill-from-the-Marshes-sold-for-237-671

 

Vitali Cipileaga

      Articole recomandate