Cum şi-a sărbătorit ziua de naştere cea mai bătrână persoană din lume (Galerie Foto)

O femeie din Bama, China, susţine că are 127 de ani, fiind astfel, după datele deţinute de Guiness Book, cea mai în vârstă femeie care a trăit vreodată, scrie Daily Mail.

Luo Meizhen, care spune că s-a născut în 1885, locuieşte în prezent cu fiul ei, pe care, potrivit femeii, l-a născut la 61 de ani.

Luo a sărbătorit cea de-a 127-a aniversare alături de membrii familiei, ea având pe lângă copii şi nepoţi, strănepoţi şi stră-strănepoţi.

În ciuda vârstei, femeia este, potrivit familiei, într-o formă fizică şi spirituală de invidiat. Doar la petrecerea de ziua ei, Luo a mâncat un bol de orez, două bucăţi de carne de porc, câte una de raţă şi pui şi două felii de tort.

Comitatul Bama este celebru pentru longevitatea locuitorilor săi. La recensământul din 2000, aici s-au înregistrat 74 de persoane cu vârste de peste 100 ani, în condiţiile în care totalul populaţiei este de 238.000.

Persoana recunoscută oficial drept cea mai bătrână femeie din lume este americanca Besse Cooper, care a împlinit luna trecută 116 ani.

Potrivit datelor oficiale, cea mai longevivă femeie din istorie a fost franţuzoaica Frenchwoman Jeanne Calment, care a trăit 122 de ani şi 164 de zile

      Articole recomandate