Cum se pregătesc cartofii prăjiţi de la McDonald’s (Video)

Reprezentanţii lanţului de restaurante McDonald’s au realizat un filmuleţ despre modul în care sunt produşi şi gătiţi cartofii pe care îi oferă clienţilor lor, în încercarea de a răspunde zvonurilor potrivit cărora aceştia ar fi produşi pe cale sintetică, scrie The Daily Meal.

În filmuleţul de prezentare se arată cum cartofii McDonald’S sunt culeşi în mod automat din pământ şi sunt trimişi spre prelucrare, după care sunt spălaţi pentru a fi îndepărtată murdăria de pe ei şi sunt curăţaţi, tot în mod automat. După prăjire, aceştia sunt congelaţi şi livraţi către restaurantele fast food.

Procesul nu ar avea nimic ieşit din comun dacă nu ar presupune adăugarea unor stabilizatori de culoare sau conservanţi precum dextroza. Practic, cartofii McDonald’s pe care îi cumpără clienţii sunt prăjiţi de două ori: o dată înainte de colgelare, în fabrică, şi o dată după, în restaurantele de tip fast food.

În luna aprilie, Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor s-a autosesizat în legătură cu o reclamă a lanţului de restaurante McDonald’s.

ANPC s-au sesizat după ce a fost difuzat un spot publicitar, potrivit căruia “cartofii prăjiţi de la McDonalds aduc aminte de bunici”, transmiţând consumatorilor informaţia conform căreia materia primă utilizată este “cartoful” ce provine de la piaţă.

În urma unui control desfăşurat de comisarii ANPC, s-a observat că în realitate cartofii prăjiţi de la McDonald’s sunt obţinuţi prin tratarea termică a unor cartofi congelaţi. Ingredientele produsului „cartofi congelaţi” sunt cartofi, ulei vegetal, dextroză şi stabilizatorul difosfat de sodiu.

      Articole recomandate