Cum se clasifică fetele şi băieţii… reciproc

Lupta sexelor a existat din totdeauna. Băieţii critică fetele care pierd ore în faţa oglinzii, când, de fapt, „locul lor e la bucătărie”, iar fetele nu pierd nici o ocazie să bârfească despre băieţii care „numai la un lucru se gîndesc”.

Aşadar, urmează o clasificare a tipurilor de băieţi şi fete din punctul de vedere a sexului opus.

Fetele:

Fata TRANSFORMER

Cam aşa văd băieţii unele fete, care dimineaţa se trezesc naturale, nemachiate, ciufulite şi îmbrăcate în pijama cu ursuleţ, iar cînd ies seara la club, naturaleţea dispare, fiind înlocuită cu păr, gene şi unghii false, kilograme de machiaj, pantofi cu tocurile care depăşesc 10 cm şi fuste care, dimpotrivă, nu depăşesc 10 cm.

Fata SENTIMENTALĂ

…este acea fată care trimite zilnic mesaje de „bună dimineaţa” şi de „noapte bună”, ţine minte de cîte ori, în ce loc şi pe ce dată v-aţi sărutat, schimbă în fiecare zi apa la florile primite, ca să nu se ofilească repede, iar după o lună, când totuşi s-au ofilit, le înveleşte cu grijă într-un ziar şi le aruncă pe dulap „ca amintire”.

Fata BUNICUŢĂ

Acest tip de fată nu se sărută la prima întilnire, nu sună şi nu scrie prima, n-o să-ţi permită să ieşi din casă fără căciuliţă şi ciorăpei groşi, îţi impune mereu două porţii de mîncare, chiar dacă nu îţi este foame, încearcă să te convingă că internetul distruge creierul, iar carbogazoasele trebuiesc înlocuite cu ceai de urzică.

Fata de 1 %

Meniul acestor fete este constituit dintr-o migdală sau o bobiţă de poamă. Ele calculează caloriile din fiecare măr, nu ratează nicio şedinţă de shaping sau yoga, iar de „ceaiul cu cotlete de la doişpe noatea” au auzit numai în piesele lui Carla’s Dreams.

Fata ECONOMĂ

Luăm la pachet felia de pizza pe care nu am mâncat-o„, sau „de ce să aruncăm acele două grame de vin care au rămas în sticlă?” sunt frazele fetelor econome. Ele ştiu întotdeauna în care magazine sunt reduceri, la piaţă merg cu sacoşele de acasă, pentru a nu cheltui 50 de bani pe una nouă, iar cojile de portocală le usucă şi apoi fac din ele ceai. Numai la această categorie de fete portomoneul este plin de cecuri pe care le adună ca să primească carduri de reducere.

Băieţii:

Băiatul URSULEŢ

Este acel băiat care îţi cumpără flori de câmp şi dulciuri, are grijă să te învelească noaptea, iar atunci cînd întirzii, îţi spune că i-a făcut plăcere să te aştepte. Iese în oraş cu băieţii numai cu acordul semnat de iubită şi doar în cazul în care a scos căţelul la plimbare şi a aspirat de două ori în toată casa.

Băiatul GELOS

I se par dubioase chiar şi mesajele pe care iubita sa le primeşte de la operatorul ei sau apelurile cuiva care a greşit numărul. Este băiatul căruia îi plac fustele scurte, numai dacă nu le poartă iubita lui, iar vara, când sunt peste 30 de grade celsius, o convinge să îmbrace orice în afară de pantaloni scurţi şi bluze cu decolteu. Nu îi permite să aibă prieteni băieţi şi o sună de 439 de ori când iese în oraş cu prietenele ei.

Băiatul PĂTRĂŢELE

Aceşti băieţi sunt obsedaţi de aspectul lor fizic, memoria telefonului fiind plină de poze cu pătrăţelele lor. Poartă tricouri mulate, îşi aranjează bretonul cu gel şi de obicei nu au iubite, pentru că nu ar putea să acorde cuiva mai multă atenţie decât propriei persoane.
Vizitează sala de forţă mai frecvent decît casa părintească şi de fiecare dată când se privesc în oglindă le e frică să nu se deoache.

Băiatul FĂRĂ PĂTRĂŢELE

… este, de obicei „stilat”. Asortează pantalonii clasici cu adidaşi, iar gulerul ridicat de la cămaşă este cartea lui de vizită. Obişnuieşte să nu asculte muzică prin căşti, considerând că toată lumea din rutieră şi de pe stradă doreşte să asculte manele şi shanson. Consideră că duş în fiecare zi fac numai fetele şi dau ciorapii cu parfum în loc să-i spele.

Băiatul TOCILAR

Băiatul de acest tip nu duce fata la cinema sau la restaurant, ci consideră că e mai util să se plimbe prin parc, povestindu-i despre biografia lui Einsten. Seara, în loc de „Tatăl nostru” repetă tabliţa lui Mendeleev, iar sportul este o pierdere de timp, preferînd să rezolve ecuaţii şi să respire aer de bibliotecă.

Acest articol este un pamflet şi trebuie tratat ca atare.

      Articole recomandate