Cum să nu cedezi locul pe scaun în transportul public: 10 metode aplicabile

Cea mai mare problemă a Republicii Moldova, pe lângă faptul că e Republica Moldova şi nu este bogată în resurse şi nu îşi poate exporta producţia şi multe alte probleme, este transportul public.

Odată cu reforma ce vizează reducerea numărului de maxi-taxi-uri şi scurtarea rutelor acestora, s-a accentuat o problemă care este de mult timp prezentă în Republica Moldova, precum şi în mai multe ţări din fostul bloc sovietic, împovărând cu mult viaţa şi aşa grea a concetăţenilor noştri: locurile puţine din transportul public.

Noi îţi oferim o listă care te va putea salva de aceste situaţii incomode. Eşti în troleibuz şi, văzând că s-a urcat o bătrânică bolnavă, nu vrei să cedezi locul, chiar dacă eşti lângă uşă? Atunci…

1. Prefă-te că dormi: e uşor

1

Una dintre tehnicile cele mai des aplicate este acea în care persoana în cauză, fie ea băiat, fată sau student, se preface că doarme. Cu capul pe scaunul din faţă sau spetează propriului scaun, poţi evita uşor cedarea locului doar prin închiderea ochilor. Sforăitul şi vorbitul prin somn reprezintă un avantaj semnificativ în astfel de situaţii.

rosu

2. Prefă-te că eşti beat: e dezgustător

2

În cazul în care tehnica de mai sus nu funcţionează, i.e. eşti trezit în mod impertinent de o femeie însărcinată în luna a 7-a, poţi aplica o altă tehnică, care va respinge în mod instantaneu prădătorul needucat: prefă-te că eşti beat. Strigă, sari la bătaie sau doar înjură. Oricare dintre aceste metode îţi vor asigura o călătorie pe scaun şi dezgust pe faţa pasagerilor din preajma ta.

rosu

3. Prefă-te că eşti rănit: e ingenios

3

În cazul în care există prea multe fete frumoase (sau băieţi frumoşi) în jur şi nu vrei să aplici nici una dintre metodele menţionate mai sus, te poţi preface că eşti rănit, de preferinţă la picior, sau în altă parte a corpului. Pentru a părea cât mai veridic, noi îţi recomandăm să ai mereu la tine o bucată de tifon pe care, în momentul în care te aşezi pe scaun, să o foloseşti pentru a învălătuci o parte a corpului. Funcţionează în 100% din cazuri.

rosu

4. Prefă-te că ţi-e rău: e gratis

4

În cazul în care ai uitat bucata de tifon acasă sau eşti student şi nu vrei să cheltui bani pe aşa lucruri lipsite de folos, poţi simula răul de mişcare. O faţă albă, mâna pe stomac şi sunetele unui muribund. Nu e nevoie de multă ingeniozitate. O sticlă cu apă din care bei intensiv prezintă un avantaj.

rosu

5. Prefă-te că vorbeşti la telefon: e banal

5

Această tehnică foarte banală, utilizată peste tot în lume, dă rezultate miraculoase şi este catalogată de către specialişti drept una dintre cele mai eficiente. Astfel, aplicând ştiinţa şi rezultatele numeroaselor experimente, putem recomanda vorbitul la telefon ca fiind una dintre cele mai eficiente metode, iar urlatul în receptor, folosirea unui limbaj necenzurat, râsul isteric de cal şi Iphone 4, 4s, 5 Şi 5s reprezintă un avantaj considerabil.

rosu

6. Prefă-te că eşti străin: e cool

6

Totuşi, dacă ai un telefon de o marcă mai veche, arhaic – cu butoane, dar totuşi vrei să îţi faci vocea angelică şi vocabularul magnific remarcat în transport, te poţi preface ca fiind un turist american, care a venit în Moldova să vadă cum trăiau oamenii cu o sută de ani înainte. Iar dacă ştii germana, spaniola sau chineza, o poţi arde în limbile date, că nu sunt chiar atât de virale şi pari mai educat. Pari.

rosu

7. Prefă-te că citeşti: e sexy

7

Odată cu deschiderea Bibliotecilor Stradale pe străzile Chişinăului, acţiune urmată apoi de BookChallenge, specialiştii moldoveni, împreună cu o mare parte a populaţiei, şi-au amintit de existenţa cărţilor şi au inventat o nouă metodă de a nu ceda locurile pe scaun în transportul public: simularea cititului. E simplu, ieftin şi foarte sexy.

rosu

8. Prefă-te că priveşti pe fereastră: e frumos

8

Uită-te cât de frumos e afară, şi câte băbuţe şi femei în vârstă te privesc cu invidie. Dar tu nu îi observi, pentru că tu ai încercat să citeşti şi, pentru că te doare capul, ai decis să iei o pauză, privind pe fereastră. Afară e atât de frumos. Savanţii din Marea Britanie au descoperit că privitul pe fereastră în fiecare zi ajută atât la circulaţia sângelui, evitarea bolilor grave ca Alzheimer sau Parkinson, cât şi la o călătorie pe scaun într-un maxi-taxi aglomerat.

rosu

9. Prefă-te că eşti nebun: e distractiv

9

Vrei să faci ca călătoria ta spre destinaţie să fie cât mai distractivă şi plină de aventuri? Atunci prefă-te că eşti nebun, chiar dacă eşti singur în autovehicul pentru că, dacă eşti nebun, atunci vezi ceea ce nu văd alţii. Poţi, spre exemplu, când cineva te roagă să-i oferi locul, să-i zici că tu de fapt eşti de pe altă planetă şi ai venit aici pentru a verifica dacă scaunele din troleibuz sunt sigure şi nu prezintă vreun pericol pentru oamenii de pe Pământ. Fii cât mai inventiv şi găseşte o grimasă cât mai potrivită.

rosu

10. Prefă-te că eşti deştept: e înfricoşător

10

Această metodă nu se deosebeşte foarte mult de cea de mai sus, poate doar prin faptul că implică un limbaj mai ştiinţific şi o manieră mai calmă de acţionare. De fapt, este un lucru foarte simplu pentru orice persoană din Republica Moldova – să fie deştept. Cu o faţă inteligentă şi câteva cărţi cu titluri cât mai caraghioase în braţe, e îndeajuns să scoţi un carnet şi să calculezi ceva cu ajutorul integralelor. Persoanele din jur vor interpreta asta drept un limbaj extraterestru.

linie

Acest articol este un pamflet şi trebuie tratat ca atare. Orice informaţie din acest articol este o pură invenţie şi nu trebuie folosită în nici un caz în modurile enumerate mai sus. Cedaţi locurile de pe scaune din transportul public oamenilor în vârstă, femeilor gravide, invalizilor şi studenţilor. Fiţi disciplinaţi şi respectuoşi pentru că acolo vor ajunge şi părinţii voştri, acolo veţi ajunge şi voi. Şi, cum ziceau nişte tipi cu glugi, hai să fim mai buni. Sau măcar să încercăm.

      Articole recomandate